Hétfőtől szigorodnak a maszkviselés szabályai

Nem csökken a koronavírusban megbetegedők száma, ezért a kormány november 2-tól szigorítja a maszkviselés szabályait.

Kerékgyártó György
2020. 10. 31. 10:17
Tóth Bence
Miskolc, 2020. április 23. Tóth Bence védőmaszkban utazik egy miskolci autóbuszon 2020. április 23-án. A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a Miskolci Közlekedési Vállalat járművein bevezették a kötelező maszkviselést. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a koronavírus-járvány felszállóágban van, a kormány megelőző intézkedésként indokoltnak látja a maszkviselés szabályainak szigorítását. A Magyar Közlöny alapján az eddigiekhez képest újdonság, hogy a maszkot viselni kell:

az éttermekben a vendégeknek is (kivéve, amíg az ételt-italt elfogyasztják),

szórakozóhelyeken, koncerteken, nyilvános zenés-táncos rendezvényeken és minden olyan helyiségben, ahol nem történik étel-, ital-kiszolgálás,

sportrendezvényeken és azok vendéglátó részein,

üzletekben, bevásárlóközpontokban vásárlás vagy munkavégzés során is kötelező a maszk viselése.

 

Nincs változás abban, hogy a maszkot viselni kell a közösségi közlekedésben, mozikban, múzeumokban, színházakban, könyvtárakban, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélszolgálatokon, sport- és szabadtéri rendezvényeken.

Aki a vonatkozó szabályt nem tartja be, szabálysértést követ el. A rendőrség folyamatos ellenőrzéseket végez, és a következő módokon léphet fel:

 

figyelmeztetést adhat,

százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírságot szabhat ki, vagy

az üzletet, illetve a helyiséget legalább egy napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.