Hetvenöt éves a KDNP, a Fidesz szövetségese

— A KDNP dolga, hogy képviselje azokat az eszméket és értékeket, amelyek horgonyként rögzítik a Fidesszel való pártszövetséget — jelentette ki Orbán Viktor a párt 75. születésnapjára emlékezve. A kisebbik kormánypárt államtitkárai úgy értékeltek, hogy a kereszténydemokrata értékekkel felvértezett kormányzati politika 2010 óta sikerre viszi Magyarországot.

Bákonyi Ádám
2019. 11. 02. 7:05
KÖVÉR László
A koalíciós partnerek az Országgyűlésben ünnepeltek Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége egy bajtársias szövetség – jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön a KDNP honlapjára feltöltött videóban a párt 75. születésnapja alkalmából. A miniszterelnök hangsúlyozta: ez a szövetség, túl a barátságon, megold egy nagyon nehéz problémát, a modern politika egyik nehéz problémáját, amit úgy neveznek, az igazság és a többség problémája.

– A politikában ahhoz, hogy cselekedni tudjunk és jót tehessünk, többségre van szükség – emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve: a többséget úgy kell megszerezni, hogy közben nem feledkeznek meg az igaz­ságról sem, mivel az igazság többség nélkül béna, nem tud hatni a politikában. A miniszterelnök szerint a többség ugyanis igazság nélkül értelmetlenné válik, mert elveszíti morális alapjait és szellemi horizontját. – Ezt oldja meg a Fidesz és a KDNP együttműködése azzal, hogy pártszövetséget alkotva indulnak minden egyes választáson – tette hozzá.

A miniszterelnök kijelentette, a KDNP dolga, hogy képviselje azokat az eszméket és értékeket, amelyek horgonyként rögzítik a pártszövetségüket. – A Fidesznek pedig az a dolga, hogy a horgonykötél okos méretezésével olyan kört fusson be, amelynek segítségével begyűjtheti a többséghez szükséges szavazatokat. Így meglesz a többség, és a horgony miatt sohasem veszíthetjük el a szilárd szellemi, erkölcsi alapjainkat – jegyezte meg Orbán Viktor.

A koalíciós partnerek az Országgyűlésben ünnepeltek
Fotó: MTI/Soós Lajos

Tegnap 75 éves a kereszténydemokrácia Magyarországon címmel rendeztek konferenciát. Az MTI tudósítása szerint Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a kereszténydemokrata értékekkel felvértezett kormányzati politika 2010 óta sikerre viszi Magyarországot.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a KDNP-s politikusok a parlamenti ülésteremben hétről hétre azokkal ülnek szemben, akiknek jog-, illetve szellemi elődei korábban üldözték, bebörtönözték, internálták, emigrációba kényszerítették a kereszténydemokratákat.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára kiemelte, hogy a magyar kormány a világon elsőként indított az üldözött keresztényeket felkaroló programot. – Világszerte 245 millió ember születésétől megkülönböztetést szenved el pusztán a keresztény hite miatt, amiért csak tavaly több mint 4100 embert gyilkoltak meg – mondta az államtitkár, megjegyezve, hogy erről nem hallani emberi jogi szervezetektől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.