Hidvéghi Balázs: A bevándorláspártiak azért támadják Salvinit, mert megvédte a határokat

A bevándorláspárti baloldal azért támadja Salvinit, mert sikerült megvédenie a határokat, és ez nem tetszik Sorosnak és az embereinek – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója arra reagálva, hogy Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter csütörtökön hivatalos látogatásra érkezett a magyar fővárosba.

Forrás: MTI2019. 05. 02. 13:42
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kommunikációs igazgató Budapesten újságíróknak nyilatkozva rámutatott: Orbán Viktor kormányfő és Matteo Salvini az a két európai politikus, aki megmutatta, hogy az európai határokat igenis meg lehet védeni, ha erre van politikai akarat.

A magyar miniszterelnök megmutatta, hogy meg lehet védeni egy szárazföldi határt, az olasz belügyminiszter pedig azt, hogy meg lehet védeni egy tengeri határt is – mondta. Hangsúlyozta: ezzel együtt azt is bebizonyították, hogy hazugság az az állítás, miszerint a bevándorlás elkerülhetetlen és megállíthatatlan. Ezért támadják Orbán Viktort és ezért támadják Salvinit a bevándorláspárti erők – mondta Hidvéghi Balázs, kiemelve: ők mindenkit megtámadnak és megbélyegeznek, aki nemet mond a bevándorlásra. A csütörtöki találkozó a határvédelemről, Európa és a keresztény kultúra védelméről szól – fűzte hozzá fideszes politikus.

Mi azt szeretnénk, hogy ha az Európai Uniónak olyan vezetői lennének a május 26-i európai parlamenti választás után, akik számára szintén ezek az értékek a fontosak – jelentette ki Hidvéghi Balázs, aki hozzátette: Brüsszel mostani, bevándorláspárti politikáját meg kell állítani, mert ez tönkreteszi Európát és veszélybe sodorja az európai embereket. „Isten hozta Matteo Salvinit Magyarországon!” – zárta sajtónyilatkozatát a kormánypárti politikus.

A kommunikációs igazgató arra a kérdésre, hogy Stummer János, a Jobbik alelnöke a közelmúltban Nagykőrösön a kormánypárt tagjait disznónak és gazembernek nevezte, azt mondta: emberek tömegét sértette meg, de a Jobbik történetét ismerve nincs meglepve, ugyanolyan, mint a többi ellenzéki párt, amelyek lenézik az embereket. A Jobbik nem riad vissza attól sem, hogy durván sértegesse a magyarokat – mondta Hidvéghi Balázs, hozzátéve: így nem lehet sem tiszteletet kiérdemelni, sem politikai támogatást szerezni, de ez legyen a Jobbik problémája.

Kijelentette: éles politikai viták lehetnek a pártok között, de politikusok sértő módon a választópolgárokról nem beszélhetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.