Hidvéghi Balázs: A Fidesz folytatja az aláírások gyűjtését Orbán Viktor programja mellett

A Fidesz folytatja a támogatói aláírások gyűjtését Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programja mellett – közölte a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI2019. 04. 08. 16:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidvéghi Balázs azt mondta: a Fidesz hétfő reggel elsőként adta le az európai parlamenti (EP) választáson való induláshoz szükséges számú ajánlást a Nemzeti Választási Irodán (NVI). „Azonban nem állunk meg, a továbbiakban is folytatjuk az aláírásgyűjtést Orbán Viktor hétpontos terve mellett a bevándorlás megállításáért” – közölte.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: örömmel tapasztalják, hogy nagyon sokan támogatják a kormányfő hét pontját, az emberek különösen egyetértenek azzal, hogy akarata ellenére egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok betelepítésére, és hogy Brüsszelnek vissza kell adnia a migráció ügyének kezelését a nemzeti kormányok kezébe. Nagy az egyetértés abban is – folytatta -, hogy le kell állítani a migránsvízumprogramot, és meg kell szüntetni a migránskártyák osztogatását.

„Nagyon sokan pontosan érzik és értik, hogy óriási a tét a májusi EP-választáson, mert ha a bevándorláspárti erők kerülnek hatalomra vagy helyzetbe, akkor az Európát komoly veszélybe sodorja” – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Hozzátette: az aláírásgyűjtés során azt látják, hogy a magyarok aggódnak a jelenlegi brüsszeli bevándorláspárti politika miatt, aggódnak Európa biztonságáért, maguk és gyermekeik, unokáik jövőjéért.

A politikus egyúttal kérte a választókat, támogassák aláírásukkal a bevándorlásra nemet mondó hétpontos programot. Megjegyezte, támogatóikat személyesen is fel fogják keresni.

Arra a felvetésre, miszerint nem a Fidesz, hanem a Jobbik adta le elsőként az EP-választási induláshoz szükséges ajánlásokat, a kommunikációs igazgató úgy reagált: információi szerint a Fidesz munkatársai már nyitás előtt ott voltak az NVI-nél az aláíróívekkel, és elsőként adták le azokat. Azt is mondta ugyanakkor, hogy akkora jelentősége nincs a kérdésnek, hiszen ez csak a „rajtengedély”, a valódi verseny most kezdődik.

Azzal kapcsolatban, hogy sajtóhírek szerint Puzsér Róbert felfüggeszti a tárgyalásokat az előválasztásról Karácsony Gergellyel, miután az MSZP-DK-Párbeszéd-Momentum az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg a kerületi ellenzéki polgármesterjelöltekről, a Fidesz politikusa úgy fogalmazott: az ellenzék hozza a szokásos formáját, csak a hatalom, a pénz és a pozíciók érdekesek nekik. „Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy – követve az eddigi hagyományokat – Karácsony Gergely mikor önti fejen magát egy vödör jeges vízzel” – fűzte hozzá.

A szlovák himnusztörvényt érintő kérdésre Hidvéghi Balázs reményét fejezte ki, hogy diplomáciai úton sikerül rendezni az ügyet.

Az egyik szlovén lapban Orbán Viktorról megjelent karikatúrát a kommunikációs igazgató – szintén kérdésre – sértőnek és hazugnak nevezte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.