Honvédelmi sportközpont alapkövét rakták le Újfehértón

A honvédelmi sportközpont hasznos alapterülete mintegy 700 négyzetméter, mely egy 138 négyzetméteres edzőtermet is tartalmaz.

2020. 06. 05. 12:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Honvédelmi sportközpont épül Újfehértón. Az alapkövet Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke helyezte el ma délelőtt. Az Újfehértón épülő honvédelmi sportközpont munkaterületét a kiviteli tervek jóváhagyását követően, várhatóan júliusban adják át az építőknek. A beruházás a város külterületén az Újfehértói Lovarda közelében valósul meg, a központ több mint 90 fő befogadására lesz alkalmas. Az építési engedélyezési tervek jóváhagyása illetve az engedélyezési eljárás van jelenleg folyamatban. Az Újfehértón, majd később valamennyi járásban elérhető létesítmények a honvédelmi sportok és a honvédelmi ismeretek elsajátításának helyszínei lesznek, melyek olyan, lőterekkel is rendelkező szabadidős sportlétesítmények, amelyek a honvédelmi neveléshez kapcsolódó sportágak gyakorlása mellett a közösségi feladatok ellátására is alkalmasak.

Mint azt a Magyar Nemzet már korábban megírta: a magyar kormány 2017-ben döntött a honvédelmi sportközpontok fejlesztéséhez szükséges feltételek biztosításáról és a fejlesztés első ütemében 40 létesítmény megvalósításáról az ország különböző területein. A beruházási program három ütemben valósul meg. Az első öt honvédelmi sportközpont (Balassagyarmat, Újfehértó, Baja, Szarvas, Szigetvár) közbeszerzési eljárásai már le is zárultak.

Fotó: BMSK Zrt.

A kormányzati program idén február 28-án mérföldkőhöz érkezett, ezen a napon Balassagyarmaton helyezték el ünnepélyes keretek között Magyarország első honvédelmi sportközpontjának alapkövét.

A típustervek alapján épülő honvédelmi sportközpontok hasznos alapterülete mintegy 700 négyzetméter, mely tartalmaz egy 138 négyzetméteres edzőtermet. A földszinten az épülethez tartozik egy 760 négyzetméteres lőterület is. Az emelet hasznos alapterülete több, mint 160 négyzetméter, itt egy 70 négyzetméteres oktatótermet is kialakítanak. Az épülethez megfelelő számú parkoló is tartozik. A tervezés során a Makovecz Imre által meghonosított az organikus építészeti stílus is érvényesült.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.