Huszonhét országban lobbannak fel az összetartozás tüzei

2021. június 4-én 20.21-kor mindenütt a világon, ahol magyarok élnek, gyúljon meg összetartozásunk tüze!

2021. 06. 04. 12:45
null
Fotó: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A trianoni békediktátum százegy éves évfordulója és a nemzeti összetartozás napja alkalmából idén is megrendezik az Összetartozásunk tüze! eseményt. A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség kezdeményezéséből született tűzgyújtásra tavaly 6137 tűz gyúlt szerte a világban. Az érdeklődés idén is kiemelkedő, hiszen eddig 27 ország 350 településéről csatlakoztak az eseményhez.

A szervezők célja, hogy

2021. június 4-én 20.21-kor (budapesti idő szerint) mindenütt a világon, ahol magyarok élnek, gyúljon meg összetartozásunk tüze!

Minél több országban, településen, közösségben, családban csatlakozzanak ehhez az eseményhez azok az emberek, akik a magyar nemzethez tartozónak érzik magukat.

A kezdeményezők idén újabb ötlettel bővítik az eseményt. Azt kérik, hogy

mindenki, aki tüzet vállal, vegye fel a kapcsolatot egy vagy néhány, más országban tüzet vállaló személlyel, és virtuálisan, élő videó kapcsolatban gyújtsák meg lángjaikat és ismerkedjenek meg,

beszéljenek egymásról, magyar közösségükről, örömeikről, hiszen ilyen módon akár egy új barátság is születhet.

Az eseménnyel kapcsolatos bővebb tájékoztatás IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.