Húzza vagy tolja a szoci pártelnök az MSZP szekerét?

Tóth Bertalan önbizalmának nem túl szilárd az alapja.

Juhász Attila
2019. 05. 20. 17:19
TTH Bertalan
Budapest, 2019. prilis 4. Tth Bertalan, az MSZP elnke az "Indul a kampny(busz)!" cmmel tartott sajttjkoztatn Budapesten 2019. prilis 4-n. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy interjúban Tóth Bertalan azt magyarázta, hogy azért ő vezeti az EP-választási listát, mert ezzel az egész szervezetrendszer rááll a kampányra. Hogy is van ez? Hiszen egy párt életében a legfontosabb időszak mindig a választási kampány. Elég nagy lehet a baj, ha a pártelnök csak listavezetőként tudja elérni azt, hogy a korteskedés működjön.

De mondott ennél még cifrábbakat is, hiszen miközben az MSZP és a DK között ádáz harc folyik a baloldali szavazókért, Tóth Bertalan, a pártelnök listavezető lényegében beállt a Gyurcsány/Dobrev-párt mögé az Európai Egyesült Államok, mint gondolat felmagasztalásával. Mi másnak foghatjuk fel a következő kijelentését: „Az, hogy valamikor, valaha létrejön az Európai Egyesült Államok, előrelépés lenne.”

Az interjú legvégén feltett kérdésre érkezett Tóth Bertalan részéről a legmegdöbbentőbb mondat: „Igen, jobb miniszterelnök lennék Orbánnál.”

Önbizalma a jelek szerint van, de hogy ez mennyire szilárd alapokon áll, azt a legfrissebb felmérések mutatják. Ezek szerint a 20 százalék körüli népszerűségi és 59%-os ismertségi mutatóval rendelkező MSZP-elnök valójában még a szocialista pártban sem biztos, hogy húzónév, illetve az a kérdés, előre tolja vagy visszafelé húzza-e az egyre rozogább MSZP-s szekeret?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.