Idén már télen is tudnak működni az Erzsébet-táborok

Folyamatosan fejlődik az állami finanszírozású Erzsébet-táborok infrastruktúrája. Zánka teljesen megújult, és hamarosan lezárul a fonyódligeti komplexum átalakítása is. Itt mostantól jurtatábor várja azokat, akiket érdekel a nomád életforma.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 09. 15:49
null
A megújuló zánkai Erzsébet-tábor Fotó: Novák Katalin Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tábori helyszínek felújításáról tájékoztatta Novák Katalin egy közleményben az MTI-t. Eszerint 30 milliárd forintból teljes egészében megújult a zánkai tábor. Korszerűsítették a többi között az épületeket és az éttermet, multifunkciós csarnokot építettek fel, valamint megújították a strandot is. Emellett téliesítették a tábort, így idén először télen is lehetnek Erzsébet-táborok.

A zánkai tábor mostantól télen is nyitva áll
Fotó: Novák Katalin/Facebook

A fonyódligeti tábor felújítása még tart, ott augusztus 1-jén kezdődik a táborozás.

A két helyszínen így idén 30 ezer gyermek táborozhat. A miniszter elmondta: a gyerekek biztonságosan és tartalmasan tölthetik idejüket a táborban, kulturális, sport- és kézművesprogramokon vehetnek részt, sárkányhajózhatnak, kirándulóhajón utazhatnak.

Hétvégente a nagycsaládosoknak, egyszülős családoknak és a beteg gyermeket nevelő családoknak is lehetőségük van a táborozásra.

Novák Katalin úgy tájékoztatott: a fonyódligeti tábort elbontották, és jurtatábor jön létre a helyén. Ez a nomád körülmények miatt más típusú kikapcsolódást nyújt majd a gyerekeknek, mint például a zánkai tábor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.