Ifj. Lomnici Zoltán: Mélyponton vannak a német-francia kapcsolatok

Kitért arra is, hogy az uniós csúcshoz közeledve még mindig nem jelöltek ki lehetséges személyeket az európai uniós intézmények elnöki tisztségeire, de szerda délután sorsdöntő ebéd lesz Berlinben.

Forrás: MTI2019. 06. 26. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A verbalitás szintjén rég nem voltak ilyen mélyponton a német-francia kapcsolatok – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. Hozzátette: a német uniópártok európai parlamenti küldöttségének vezetője németellenesnek nevezte a francia elnököt és azt mondta, hogy Emmanuel Macron szétveri az európai demokráciát, ezért nem látja semmi értelmét a francia-német tengely további erősítésének az unióban.

Manfred Weber, a néppárti frakció vezetője is nekitámadt Macronnak, azt mondta, destruktív a francia elnök hozzáállása, és ő továbbra is bízik abban, hogy megszerzi az Európai Bizottság elnöki tisztségét – fűzte hozzá.

Az alkotmányjogász kitért arra is, hogy a hétvégi uniós csúcshoz közeledve még mindig nem jelöltek ki lehetséges személyeket az európai uniós intézmények elnöki tisztségeire, de szerda délután sorsdöntő ebéd lesz Berlinben, ahol a német vezető politikusok Angela Merkel kancellár részvételével tárgyalnak majd.

Angela Merkel tapasztalatának nagy jelentősége lehet, de a Politico című portál szerint szerint a zöldek Németországban már vezetnek egy százalékkal, így a kancellárnak nincs olyan mozgástere, mint korábban, míg Emmanuel Macron soha nem látott mértékben támad és próbálja átrendezni az erőviszonyokat – vélekedett ifj. Lomnici Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.