Ismét tíz fő alatt a járványban elhunytak száma

Eddig 5 324 996 embert oltottak be Magyarországon, közülük 4 157 681-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 11. 10:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányzati portálon azt írták: meghalt nyolc, többségében idős, krónikus beteg és újabb 199 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

806 790-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 904-re, a gyógyultaké 724 614-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 52 272. Kórházban 442 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 51-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 6182-en vannak, a mintavételek száma 5 962 887-re nőtt.

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát – olvasható a kormányzati portálon. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 54,5 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós 42 százalékos átlaggal. A regisztráltak száma 5 millió 315 ezer fő és 93 százalékuk már fel is vette az oltást. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a vakcina beadatása ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Már a 12–15 éves gyermekeket is lehet regisztrálni védőoltásra.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-vakcina is elérhető. Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel kiváltható a védettségi igazolvány.

Az ötmillió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben érintkezhetnek, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

A kormány felállítja az élet újraindításért és a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzseket, és nemzeti konzultációban is kikéri a magyar emberek véleményét a gazdaság újraindításával kapcsolatos kérdésekben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.