Jövő év elején megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése + videó

A kormányfő az Idősügyi Tanács ülése után közölte: a legfontosabb téma a 13. havi nyugdíj volt.

Forrás: MTI, Facebook2020. 10. 01. 13:04
null
A szektor továbbra is kedvező nyugdíjcélú megtakarítási formának számít Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jövő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, az idősek világnapján.

A kormányfő a Facebookon közzétett videójában az Idősügyi Tanács ülése után közölte: a legfontosabb téma a 13. havi nyugdíj volt, hiszen mindenkit az izgat, hogy miután a járvány nemcsak az embereket, hanem a gazdaságot is megviseli, vajon lesz-e arra lehetőség, hogy a korábban vállaltak szerint a 13. havi nyugdíj visszaépítése megkezdődjön.

– Egyértelmű és világos választ adtam a kormány és a pénzügyminiszter nevében: a következő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését, járvány ide vagy oda – jelentette ki Orbán Viktor.

Megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– A következő hónapok az idősek szempontjából nehezek lesznek, mert az ország választópolgárai úgy döntöttek, hogy ősszel nem zárjuk le újra az ország működését, hanem folyamatosan működésben tartjuk az intézményeket, az iskolákat, a munkahelyeket, a sportlétesítményeket, a színházakat és az Idősügyi Tanácshoz hasonló fórumokat is – folytatta a miniszterelnök.

Hangsúlyozta, hogy ez fokozott figyelmet követel mindenkitől: a fiatalabbaktól, de az idősektől is, hiszen a veszély jelentős. Jelezte, hogy az Idősügyi Tanács ülését is fokozott biztonsági intézkedések mellett tartották meg.

– Ha nem vigyázunk és nem figyelünk egymásra, sok életet veszítünk el, olyanokat is, amelyeket egyébként megmenthettünk volna – mondta Orbán Viktor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.