Káderhiány a DK-nál: keresik Gréczy utódját

Bár hamarosan megkezdi munkáját az Országgyűlés, egyelőre talány, hogy ki lesz a szexbotránya miatt parlamenti mandátumáról lemondani kényszerülő Gréczy Zsolt utódja.

Bákonyi Ádám
2020. 01. 16. 12:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár hamarosan megkezdi munkáját az Országgyűlés, egyelőre talány, hogy ki lesz a szexbotránya miatt parlamenti mandátumáról lemondani kényszerülő Gréczy Zsolt (képünkön) utódja. A DK sajtóosztályán lapunk érdeklődésére csupán annyit közöltek, hogy a kérdésről várhatóan január végén, február elején dönt a párt elnöksége, ám a lehetséges jelöltről vagy azok köréről nem tudtak tájékoztatást adni. Annyi biztos csupán, hogy Gréczyt csak olyan személy válthatja, aki szerepelt a párt 2018-as országos listáján, ennélfogva a sajtóosztály határozottan cáfolta azokat a találgatásokat is, miszerint Kálmán Olga útját készítenék elő a törvényhozásba. Gyurcsány Ferenc ígéretéről, miszerint a történtek után Gréczy „más körülmények között” segíti majd őket, a DK sajtóosztályán meglehetősen ködösen fogalmaztak: tájékoztatásuk szerint mivel egykori képviselőjük korábban újságíró, illetve szövegíró volt, a párt kommunikációjával kapcsolatos feladatokat láthat el.

Fotó: MTI/Soós Lajos

A DK 2018-as országos listája alapján egyébként ha nem Debreczeni József író, akkor egy országos szinten ismeretlen politikus lesz Gréczy utóda. A lista befutó helyein ugyanis természetesen a párt prominensei szerepeltek és szereztek mandátumot, így Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Varju László, Oláh Lajos, Arató Gergely és Gréczy Zsolt. A DK listájáról jutott az Országgyűlésbe a Szolidaritás képviselője, Székely Sándor, aki azóta kilépett a frakcióból, illetve Molnár Csaba, a párt alelnöke is, aki viszont később EP-képviselő lett. Az ő helyét László Imre vette át. Őt az október 13-i önkormányzati választáson a XI. kerület polgármesterévé választották, így távozott a parlamentből, a helyére pedig a háttérembernek számító Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója ül majd be. Ismertebb gyurcsányista politikusnak még Niedermüller Péter, illetve Ara-Kovács Attila mondható a listáról. Előbbi azonban Erzsébetváros polgármestere, utóbbi pedig EP-képviselő tavaly április óta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.