Karácsony Gergely már elmenekül a számára kényes ügyek elől

Még hetekig napi egymillió forintba kerülhet a jelenlegi, előnytelen parkolási rendszer a zuglóiaknak. A XIV. kerület képviselő-testülete tegnap rendkívüli és rendes ülésen sem szavazhatott a szerződések felmondásáról, valamint a he­lyiek ingyenes parkolásáról. A Fidesz szerint Karácsony Gergely tegnap is bebizonyította alkalmatlanságát a kerület vezetésére.

2019. 06. 14. 7:20
null
A helyi parkolási káoszért mindenképpen a Párbeszéd politikusa a felelős Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyre nagyobb a káosz a zuglói parkolási szerződések ügyében, ami Karácsony Gergely polgármester alkalmatlanságát bizonyítja – jelentette ki Kovács Balázs, a Fidesz–KDNP XIV. kerületi képviselője tegnap a helyi képviselő-testület rendkívüli ülését követően.

A kormánypárti politikus kitért arra is, a rendkívüli ülésen az MSZP kezdeményezte a parkolási szerződés felmondásának útjában álló jegyzői törvényességi észrevételek tárgyalását, azonban ez a próbálkozás „elhalt”, mivel Karácsony Gergely a folyamatban lévő tárgyalásokra hivatkozva a javaslat napirendről történő levételét kérte.

A helyi parkolási káoszért mindenképpen a Párbeszéd politikusa a felelős
Fotó: Mirkó István

– A polgármester durcás gyerekként a paplan alá bújik a problémás kérdések elől – fogalmazott Kovács Balázs, hozzátéve: amennyiben Karácsony Gergely nem tudja megoldani a helyi parkolási problémákat, akkor azt fogják javasolni, hogy Zuglóban mindaddig váljon ingyenessé a parkolás, amíg egy új, alkalmas kerületi vezetés megfelelően nem rendezi a kérdést.

Karácsony Gergely a testület rendkívüli üléséről távozóban röviden annyit mondott újságíróknak, még tárgyalnak a parkolási szerződések felmondásáról. Az MSZP–Párbeszéd főpolgármester-jelöltje a korábbi jegyző távozását pedig a parkolási üggyel is összefüggő bizalomvesztéssel indokolta. Ez a kijelentés azért is érdekes, mert Karácsony Gergely szerdán közvetve, az MTI-n keresztül helyreigazítást kért a lapunkban megjelent cikkel kapcsolatban, amelyben a fentieket írtuk meg, azzal kiegészítve, hogy a jegyző jelentős, információink szerint hétmillió forintos lelépési pénzt kapott, illetve titoktartási nyilatkozatot írattak alá vele.

A zuglói képviselő-testület délelőtt, a rendkívülit követő rendes ülésén – a korábbi döntésének megfelelően – elfogadta azokat a rendeletmódosításokat, amelyek segítségével a kerület saját hatáskörébe veheti a parkolás üzemeltetését. Karácsony Gergely az erről szóló vitában azt mondta: a változtatások célja a rendszer költséghatékonyabbá tétele, a lejáró parkolási szerződések után pedig nem lesz szükség alvállalkozók foglalkoztatására.

Rozgonyi Zoltán (Fidesz–KDNP) alpolgármester ezzel szemben úgy vélekedett, nincsenek meggyőződve az előterjesztés helyességéről, valamint arról sem, hogy a polgármester nem csak a felelősséget igyekszik-e a Fideszre hárítani. Sajnálatát fejezte ki továbbá, hogy a testület nem szavazhatott a szerződések felmondásáról, valamint a zuglóiak ingyenes parkolásáról.

Gyurcsány is odaszúrt egyet

Balgának tartja magát Gyurcsány Ferenc, amiért korábban nem vette észre, hogy Karácsony Gergely nem éppen a legalkalmasabb jelölt Budapest főpolgármesterének – minderről a Magyar Narancsnak adott interjúban beszélt a DK elnöke. Gyurcsány a lapnak azt is kijelentette, hogy nem tartja karizmatikus vezetőnek a zuglói polgármestert, aki szerinte kompromisszumra sem képes, és nem tudja, hogyan kell győzni. Karácsony Gergely a Facebookon úgy reagált: sok mindenre másként emlékeznek, de vannak, amikben egyetértenek, például abban: „Gergőnek a maga végtelenül nyitott, civil típusú személyiségéből árad, hogy neki az ügy fontos, nem a saját személye.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.