Karácsony végérvényesen megbukott

Eddig és ne tovább!

2021. 05. 08. 9:00
KARÁCSONY Gergely
A baloldal miniszterelnök-jelöltségére pályázó párbeszédes főpolgármester múltjában egyre több a kérdőjel MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton

Eddig és ne tovább!

Nagyon úgy tűnik, hogy Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc kesztyűbábjaként eltanulta a főnöke alpári stílusát is. Ezúttal azonban nagyon messzire ment.

Ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok – ezzel jellemezte Karácsony Gergely a különbséget önmaga és a miniszterelnök között a The Economistnak adott nyilatkozatában.

Ez lenne hát a haladó gondolkodású, liberális, módfelett pc viselkedés? Valakinek a testalkatán élcelődni? Szánalmas és egyúttal szégyenteljes.

Amit Karácsony tett, úgy hívják a fejlett nyugaton – amit egyébként követni szeretne a magyar baloldal –, hogy body shaming, azaz magyarul testszégyenítés. Ott, ha egy ilyen beszólást megenged magának egy vezető politikus, azonnal a pályájának a végét jelenti.

A főpolgármester ugyan a közösségi oldalán szabadkozott a sértő és személyeskedő kijelentése miatt, de azt is kicsit foghegyről tette, szerinte ugyanis csak viccelődött, amikor ezt mondta.

Karácsony Gergely ezzel a meggondolatlan, sértő kijelentésével végleg kiiratkozott a komolyan vehető politikusok táborából. Végérvényesen megbukott! Kíváncsian várjuk a baloldali pártokat és a módfelett liberális jogvédőket, hogy határolódjanak el a főpolgármester vérlázító kijelentésétől.

Eddig és ne tovább!

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a Budapest szabad – 1945. február 13. című utazó kiállítás megnyitóján egy, a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson álló metrószerelvényben 2020. február 11-én. – Forrás: MTI/Mónus Márton

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.