Kásler Miklós: Az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált

Letették a városi sportuszoda alapkövét Velencén, ahol Kásler Miklós elmondta, hogy a létesítmény több mint ötmilliárd forintból épül meg.

Forrás: MTI2019. 10. 10. 12:22
KÁSLER Miklós
Velence, 2019. október 10. Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere beszédet mond a velencei városi sportuszoda alapkõletételén 2019. október 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált, részei lettek a magyar legendáriumnak – jelentette ki Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere csütörtökön, Velencén, ahol letették a városi sportuszoda alapkövét.

Kásler Miklós közölte, hogy a létesítmény több mint ötmilliárd forintból épül meg.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormány olyan uszodaépítési programot hajt végre, amelynek eredményeként minden magyarországi járásban lesz uszoda. Lényegesnek nevezte a fejlesztéseket a sportolási lehetőség biztosítása mellett az egészségmegőrzés szempontjából, valamint a „test edzése és a lélek emelése” miatt is.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő úgy vélte, a beruházás nemcsak Velencéről, hanem a gárdonyi és martonvásári járások teljes lakosságáról is szól. Jelezte, hogy az uszoda területe a velencei önkormányzaté és a vízilabda szövetséghez benyújtott TAO-pályázatból valósul meg.

Koszti András polgármester kiemelte, hogy az elmúlt években a város a sportos környezetre épülő fejlődést választotta, ennek köszönhetően nőtt a vendégforgalom és az állandó lakosok száma is. Az épülő uszoda az életminőség további javulását szolgálja, valamint a nyári szezonon kívül biztosítja a folyamatos érdeklődést a település iránt.

A projektgazda Velence Plus Kft. ügyvezetője, László Csaba az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a létesítmény jövő év közepére készül el. A cégben a város és egy vagyonkezelő cég 40-40 százalékos tulajdonos, 20 százalékot pedig a Velencei-tavi Úszó és Vízilabda Egyesület birtokol – tette hozzá.

A sajtóanyag szerint az 5,197 milliárd forintból megvalósuló létesítményben lesz egy ötvenméteres, FINA szabványos versenymedence, tovább két húszméteres tanmedence és egy kültéri tanmedence. A több mint nyolcezer négyzetméteres uszoda befogadóképessége lelátóin 500 ember fér el, az öltözők ezer embert tudnak egyszerre kiszolgálni.

A Velence Plus Kft. – a Vasas fiókcsapataként – három utánpótlás vízilabdacsapatot versenyeztet a Dunántúli Vízilabda Ligában, közel száz igazolt versenyzővel rendelkezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.