Kásler Miklós: Nem felemelt karokkal vártuk a járvány tombolását

Az ellenzék célja a kormány bármi áron való megbuktatása, ezért hol az egyik, hol a másik minisztert támadják, gyalázzák – mondta Kásler Miklós a Demokratának adott interjújában. Az emberi erőforrások minisztere szerint személye azért került célkeresztbe, mert megvallottan keresztény és nemzeti elkötelezettségű, ezért most olyan személyek gyilkosozzák le, akiket vagy akik családtagjait gyógyította az onkológián.

Bákonyi Ádám
2020. 05. 20. 18:44
null
Kásler Miklós: Reménykeltők a vérplazma-terápiás kezelések és a más betegségeknél alkalmazott gyógyszeres terápiák is Fotó: Emmi/Bartos Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- Állítom, hogy nálunk megfelelő időben, ideális ritmusban fontos és korai intézkedések történtek már a járvány kezdetén – szögezte le a Demokratának adott interjújában Kásler Miklós. Mint az emberi erőforrások miniszteren fogalmazott: „Láttuk, hogyan omlanak össze az ellátórendszerek Európában, Amerikában, sőt világszerte. Ezt mindenáron el akartuk kerülni. A létező legrosszabb helyzetre kellett felkészülni, éppen azért, hogy szükség esetén a magyar emberek tíz- vagy százezreit tudjuk folyamatosan gyógyítani. Nem felemelt karokkal vártuk a járvány tombolását, mint némely országban”.

Az ellenzék által bírált kórházi ágyfelszabadításokról a miniszter azt mondta: ilyen utasítás soha nem hangzott el.

„A kezelés és az intenzív ellátás bővítésének a feltételeit kellett biztosítaniuk. Az viszont, hogy kit küld haza és kit nem az orvos, kizárólag a saját szakmai és emberi felelőssége akár van járvány, akár nincs. Nem a minisztérium döntött a betegek kezeléséről, hanem a szakmai kollégium, amelynek 62 tagozata van, mert ennyi orvosi szakmát tartunk nyilván. E grémiumok dolgozták ki azokat az ajánlásokat, amelyek alapján el tudta dönteni az orvostársadalom, melyik betegség kezelését lehet átmenetileg elhalasztani, és melyikét nem”

– közölte a tárcavezető.

Arra a felvetésre, hogy egyes orvosok a járvány ellenére is politikai és személyes érdekeiket helyezték, Kásler Miklós kijelentette, hogy „az orvostársadalom döntő többsége hősiesen helytáll, köszönet érte”. – De vannak közöttünk olyanok, akik nem szimpatizálnak a kormánnyal, és ha módjuk van rá, annak hangot is adnak, akár anonim módon, az ellenzéki pártokon és a sajtón keresztül – tette hozzá.

A miniszter ugyanakkor egyértelművé tette, hogy „az ellenzék célja a kormány bármi áron való megbuktatása, ezért hol az egyik, hol a másik minisztert támadják, gyalázzák”.

– Nem én vagyok az első, de nem is az utolsó, akit célkeresztbe állítanak. Igaz, kedvükre való engem támadni, mert megvallottan keresztény és nemzeti elkötelezettségű vagyok. Olyan személyek gyilkosoznak le, akiket vagy akik családtagjait gyógyítottam az onkológián. Ez szellemi alvilág, nem foglalkozom vele. Egész életemben fegyelmezett és tudatos ember voltam, a szeretteim és a nemzetem iránti felelősség mellett a hivatásom kötelez. Nem hagyom, hogy provokáljanak, hogy kizökkentsenek a lelki nyugalmamból

– mondta Kásler Miklós.

Bár szavai szerint nagy elismerésként éli meg, hogy a kormányt rajta keresztül próbálják támadni, azt elszomorítónak nevezte, hogy „még egy ilyen tragikus járványhelyzetet is politikai célokra, alpári hecckampányokra igyekszik az ellenzék felhasználni az összefogás helyett”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.