KDNP: vállalhatatlan László Imre kijelentése

A baloldal még mindig hallgat László Imre újbudai polgármester Adolf Hitlert éltető kijelentéséről. Simicskó István a KDNP frakció új vezetője arról beszélt a HírTV Magyarország élőben című műsorában, hogy nem hitt a fülének, amikor meghallotta, hogy a DK-s polgármester a náci vezetőt pozitív összefüggésben emlegeti.

Forrás: HírTV2020. 06. 30. 10:22
LÁSZLÓ Imre
Budapest, 2019. február 20. László Imre DK-s képviselõ a Magyarország területén élõ nemzetiségek helyzetérõl szóló beszámoló elfogadásáról tartott vitán az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. február 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amikor először meghallottam, nem hittem a fülemnek, hogy valaki közéleti emberként, de akár magánemberként is egy baráti társaságban vagy máshol pozitív összefüggésben emlegeti Adolf Hitlert. Én azt hittem, hogy a magyar, európai vagy a világ közgondolkodása is a XX. századot olyan módon zárta le, hogy azt mondta, hogy egy népirtó, fajelméletet megálmodó, beteges gondolkodású sötét személyiség az emberiségnek a történelmében egyértelműen negatív szereplő. Ebben bármilyen pozitív gondolkodást és összefüggést felfedezni megdöbbentő – reagált László Imre Hitlert dicsérő kijelentésére a KDNP frissen megválasztott frakcióvezetője. Simicskó István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában úgy fogalmazott: vállalhatatlan a kerületvezető kijelentése.

A Magyar Nemzet korábban megírta: a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció XI. kerületi polgármestere, László Imre az önkormányzati ülésen azt mondta: „Adolf Hitler megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin 1938-ban az év emberének választotta”. László Imre szerint Hitler Németországért tett cselekedetei elvitathatatlanok. A DK-s polgármester jól tudja: a Time magazin – azóta is vitatott módon – 1938-ban az év emberének választotta Adolf Hitlert. Arról azonban elfeledkezik, hogy a Harmadik Birodalom ekkorra már megmutatta valódi arcát: 1935-ben a nürnbergi törvényekkel a nácik intézményesítették antiszemita ideológiájukat, és faji alapon diszkriminálták a zsidó származású német állampolgárokat. 1936-ban már az SS vette át a koncentrációs táborok felügyeletét, egy évre rá pedig Hitler utasította a hadsereget, hogy készüljön fel a háborúra.

László Imre később közleményben reagált az ügyre, amelyben úgy fogalmazott: „Senki nem gondolhatja komolyan, hogy Adolf Hitlert mentegettem”.

Újbuda polgármestere hibát hibára halmoz, tegnap a Heti TV műsorában próbált mentegetőzni, amikor Nelson Mandelát összekeverte Josef Mengelével. Amikor a műsorvezető visszakérdezett, a Gyurcsány-párt politikusa úgy reagált: a két név nagyon hasonlít egymásra.

Baloldali politikusok közül érdemben senki sem szólalt meg az ügyben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.