Kész a metró északi szakasza

Szombat délután egy órától utazhattak az utasok a 3-as metró felújított északi szakaszán, miután a hetekig tartó ellenőrzések és próbafutások sikerrel zárultak, és véget értek a kivitelezési munkák.

2019. 04. 01. 8:24
null
Az átadáson Tarlós István arról beszélt, hogy megoldható lenne a szerelvények légkondicionálása is Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat délután egy órától utazhattak az utasok a 3-as metró felújított északi szakaszán, az Újpest-központ és Dózsa György út között, miután a hetekig tartó ellenőrzések és próbafutások sikerrel zárultak, és véget értek a kivitelezési munkák.

Az átadáson Tarlós István arról beszélt, hogy megoldható lenne a szerelvények légkondicionálása is
Fotó: Kurucz Árpád

Tarlós István a szombati átadáson arról is beszélt, hogy a metró teljes infrastruktúrájának ­felújításáig „esetleg megoldható” a szerelvények légkondicionálása. A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy a több mint 17 kilométer hosszú vonal Magyarország legnagyobb forgalmát lebonyolító vasúti rendszere, munkanapokon átlagosan 500 ezernél többen utaznak rajta. – Ez több, mint az egész országos vasúti hálózat forgalma – fűzte hozzá.

A 3-as metróvonal 1970 és 1990 között épült meg, és a jelenlegi rekonstrukció megkezdéséig semmilyen komolyabb felújításon nem esett át. Az északi szakasz felújításának 17 hónapja során minden rendszerre kiterjedő korszerűsítést, akadálymentesítést, valamint építészeti átalakítást elvégeztek. Hamarosan a vonal déli szakaszán folytatódnak a rekonstrukciós munkák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.