Két nap alatt több száz migráns rohamozta meg a magyar határt

Az elmúlt egy héten az ország területén összesen 1105 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 26. 9:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötszázötvenkilenc határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntek reggeltől hétfő reggelig – adta hírül az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint

péntek reggel 5.30-tól szombat reggelig 196, szombat reggeltől vasárnap reggelig 111, vasárnap reggeltől hétfő reggelig 248 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök.

Emellett a horvát határszakaszon négy embert fogtak el, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1105 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – július 12-től 18-ig – a feltartóztatottak száma 1038 volt. A román, horvát és ukrán határszakaszon nyolc embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 31 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.