Kiárusítják Zugló ingatlanjait

Magyar Nemzet
2019. 10. 30. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialisták máris nekiláttak Zugló kiárusításának – jelentette ki Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője tegnap Budapesten. A kormánypárti politikus újságíróknak azt mondta: Horváth Csaba, Zugló új, ellenzéki polgármestere azt ígérte, hogy nem fognak önkormányzati ingatlanokat értékesíteni. – Majd másnap a Népszavában megjelentek az eladásra kínált zuglói önkormányzati ingatlanok hirdetései – közölte a KDNP-s politikus, aki bemutatta a napilapot és a hirdetéseket is a sajtótájékoztatón.

– Így hazudnak, és így vezetik a várost – értékelt, hozzátéve: a szocialisták nem is különösebben leplezik, hogy el akarják herdálni és le akarják rabolni az önkormányzati vagyont és a közpénzeket. – Ráadásul gátlástalanul nyerészkedni akarnak ezen – jegyezte meg. A kormánypárti politikus felidézte: ­Horváth Csaba azzal kezdte polgármesterségét, hogy minden pénzügyi és vagyoni kérdésben magához akarta vonni a döntés jogát és meg akarta kerülni a képviselő-testületet, ahol ráadásul még többsége is van, vagyis a sajátjaiban sem bízik.

– Egyetlen tollvonással, ötvenmillióról 250 millióra akarta emelni a polgármesteri hatáskörben kiárusítható ingatlanok értékhatárát – közölte. Megjegyezte: a gyalázatos és átlátszó javaslatot végül kénytelen volt visszavonni. Nacsa Lőrinc szerint az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknál máris nagy a tülekedés a hatalomért és a pénzért. – Szabadrablásra készülnek egész Budapesten – fogalmazott a KDNP-s képviselő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.