Kijárási tilalom alatt, részegen támadt a rendőrökre a sofőr

Egy hónapos szabadságvesztést kapott az jogosítvány nélkül vezető részeg sofőr, aki az őt lefülelő rendőrökre támadt.

Végh Attila
2020. 11. 10. 14:38
Rendőri ellenőrzés
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Debreceni Járásbíróság október 10-i döntésével példát statuálva harminc napra tartóztatta le azt a férfit, akit a kijárási korlátozások idején igazoltattak a rendőrök. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a most indult eljárásban hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettének, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének elkövetése miatt hallgatta ki a gyanúsítottat.

A fiatal férfi – aki soha nem szerzett érvényes vezetői engedélyt – öt üveg sörtől részegen, a kijárási korlátozást figyelmen kívül hagyva közlekedett gépkocsijával egy borsodi kisvárosban november 7-én, hajnali 2 órakor. A rendőrök intézkedni akartak a sofőrrel szemben, de az nem állt meg a járőrök szabályszerű jelzésére. Autójával menekülésbe kezdett, s a rendőrautó felé kormányozta a járművét. A járőrautót vezető egyenruhás az ütközést csak egy hirtelen balra kormányzással és fékezéssel, az útpadkára történő lehajtással tudta elkerülni. A Magyar Nemzet információi szerint a rendőrök pár perc alatt utolérték a menekülőt, és elállták az útját, ám az autójából kiszállított sofőr még ekkor is ellenállt a rendőri intézkedésnek, s bilincsben kellett előállítani a véralkohol-vizsgálatra.

A büntetett előéletű férfit közlekedési szabálysértések miatt is elmarasztalta korábban a bíróság. A vádhatóság szerint súlyosbító körülmény, hogy a terhelt a bűncselekményeket egy olyan időszakban követte el, mely az állampolgáraktól az átlagosnál is több fegyelmet követel, a járványügyi szabályok betartása életeket menthet, a letartóztatás a hasonló jogsértések megelőzésében is példa értékű lehet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.