Kilencéves lett a DK, Gyurcsány mérhetetlenül büszke

Gyurcsány Ferenc pártelnök mindig abban hitt, hogy jól képviselik Magyarországot.

Forrás: Facebook2020. 10. 22. 17:32
null
A Demokratikus Koalíció célkitűzései alapján az szja szabályai számos ponton módosulnának Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Életem legnagyobb politikai élménye a most kilencéves Demokratikus Koalíció. Köszönöm nektek. Történelmet csináltok. Legyetek büszkék rá. Én végtelenül büszke vagyok rátok” – írta a közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc, a DK megalakulásának évfordulója alkalmából.

Az MSZP-ből kihasadó alakulat kilencedik születésnapján

a pártelnök mérhetetlen büszkeségének adott hangot, hogy az általa vezetett DK – ami ugyebár a többi magyarországi baloldali pártról is mindent elmond – „mára a magyar ellenzék legnagyobb pártja”,

hozzátéve, hogy ezt soha senki nem gondolta volna korábban róluk.

Gyurcsány azt hangoztatta, miszerint soha nem volt kétsége afelől, hogy jól képviselik a hazát, a párt sikerét magyarázva pedig kijelentette: „ne menj cikk-cakkban” – nyilván itt a Jobbikkal való összeborulásukról az öröm mámorától ittas pártvezér egy pillanatra megfeledkezhetett –, „tarts ki stratégiád mellett, merj álmodni, tudj tervezni, cselekedni”. Majd ezt követően egy kis őszödi „humorral” megfűszerezve tudatta, hogy „nem kicsit” hálás a kollégáinak az elért eredményekért, sőt tovább méltatva azokat kijelentette, hogy a DK egy egészséges csapat, amellyel együtt hisznek egy európai Magyarországban – olvasható a köszöntőben, amit szombaton egy ünnepi beszéd is követ majd a Facebookon.

Az eddig sem volt kétséges, hogy Gyurcsány Ferenc abban a hitben él, hogy pártjával jól képviseli az országot, viszont mint a minap kiderült, a kormányzása alatt véghez vitt tetteiért sem érez felelősséget. Miként a Magyar Nemzet is beszámolt róla, az exminiszterelnök Osváth Zsolt vlogger műsorában azt hangoztatta, hogy

az őszödi produkcióját a kor egyik legnagyobb beszédének tartja, a 2006-os októberi rendőrterrorral kapcsolatban pedig könnyelműen kijelentette, hogy „a rendőrség elég setesután viselkedett”.

A tőle megszokott „szerénységgel” azt is kijelentette, hogy sikerének titka – amiért minden történés ellenére a politikai életben maradt, ráadásul ő a legnagyobb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció vezetője is – az, hogy egy „normális pasi”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.