Kínai külügyminiszter: megvetést sem érdemel Karácsonyék akciója

Még megvetést sem érdemelnek azok a magyar ellenzéki politikusok, akik a Fudan Egyetem Budapestre tervezett campusa közelében átnevezték az utcákat – mondta el a kínai külügyminiszter.

Magyar Nemzet
Forrás: AFP, Index.hu2021. 06. 03. 18:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az efféle viselkedés még csak megvetést sem érdemel – mondta Vang Ven-bin a baloldali politikusok akciójáról az AFP szerint, melyet az Index is szemlézett. Hozzátette: véleménye szerint a politikusok ezzel a lépéssel

a Kínát érintő ügyekre szeretnék irányítani a figyelmet, valamint a magyar–kínai együttműködést szeretnék megakadályozni.

Vang Ven-bin hangsúlyozta, hogy ennek ellenére a két ország kapcsolata fejlődik, és ennek már „gyümölcsöző eredményei” is vannak.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, valamint Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester

néhány napja döntöttek úgy, hogy a Fudan Egyetem budapesti terjeszkedésére válaszolva a dalai lámáról, az üldözött ujgurokról, Hongkongról, valamint egy meghurcolt kínai katolikus püspökről neveznek el utcákat.

Ez azóta meg is történt, és az ügyet már a nemzetközi sajtó is felkapta.

A baloldali akciót több kormánypárti politikus is elítélte. Semjén Zsolt szerint az utcák átnevezése nem fog segíteni az említetteken, Gulyás Gergely pedig a csütörtöki Kormányinfón azt mondta az akcióról, hogy „kicsit gyermekded, de legalább vicces”. Hollik István mindeközben azt javasolta Karácsonyéknak, hogy többek közt az üldözött keresztényekről is nevezzenek el utcát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.