Kirúgta a BKK vezérigazgatóját a főpolgármester

Felmentette Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatóját kedden Karácsony Gergely főpolgármester, és megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 05. 05. 14:34
VARGA Ivett
A cégvezető maga is eltévedt a fővárosi vállalat esélyegyenlőségi szabályzatának útvesztőjében Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester megköszönte Varga Ivett többéves munkáját, amelyet a főváros érdekében a Főpolgármesteri Hivatalban, majd a BKK stratégiai igazgatójaként, később vezérigazgatójaként végzett – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Karácsony Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy „a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel” – írták.

A főpolgármester Fendrik László megbízott vezérigazgatótól elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, valamint folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát – zárul a Főpolgármesteri Hivatal közleménye.

Varga Ivett február elsejétől töltötte be a BKK vezérigazgatói posztját. A közlekedési szakember, aki 2019-től a BKK stratégiai és innovációs igazgatója volt, a Főpolgármesteri Hivatal nyílt pályázatán nyerte el megbízatását. Varga Ivett Nemesdy Ervint váltotta a vezérigazgató poszton.

Súlyos zaklatási botrány a BKK-nál

Személyes érintettsége ellenére járhatott el a BKK vezérigazgatója a szexuális zaklatással vádolt élettársa, a vállalat elektronikus jegyrendszerének a projektvezetője ügyében. Nagy Zsoltot azóta már elbocsátották a cégtől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.