Kisvárdán áruháztetőt, Mátészalkán vasútállomást rongált meg a vihar

Kisvárdán egy élelmiszer-áruház, Mátészalkán pedig a vasútállomás egyik épületének tetejét rongálta meg a csütörtök délutáni szélvihar – számolt be a károkról több országos és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei portál. A megyében több útszakaszon és vasútvonalon is akadozik a közlekedés.

Forrás: MTI2019. 06. 27. 19:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabolcs Online tudósításában azt látható, hogy az egyik élelmiszerlánc kisvárdai üzletének tetejét hámozta le, a 4-es út mellett pedig melléképületeket döntött össze a szél.

Mátészalkán állatmenhely kenneljeit borította fel a vihar, Nyírkarászon buszmegállót borított és a templom tetőszerkezetét rongálta meg a szél.

Az idokep.hu oldalon nyíregyházi villámárvizekről, kidőlt villanyoszlopokról posztoltak fotókat és videókat, a képek tanúsága szerint az erős szél a mátészalkai vasútállomás egyik épületének tetőszerkezetét is megrongálta.

A kisvárdai Várkerti Stadionban a mintegy húsz percig tartó ítéletidőben az egyik edzőpálya mellett álló fasort csavarta ki gyökerestül a szél, összedöntve a pályát övező kerítést és ráborítva a pályára a fákat – olvasható az NB I-ben szereplő Kisvárda Master Good futballcsapatának honlapján.

Az Útinform tájékoztatása szerint a 4-es út 311-es kilométerénél egy műszaki hibás kamion miatt jelenleg félpályán, a 313-as és a 317-es kilométer között a viharban kidőlt fák miatt váltakozva halad a forgalom. A 381-es, Kékcsére vezető utat Kisvárda közelében a viharkárok miatt teljesen le kellett zárni.

A vasúti közlekedésben is fennakadásokat okoz az időjárás. A Mávinform közleménye szerint Nyíregyháza és Kemecse között fakidőlések miatt csak egy vágány használható. A záhonyi vonal távolsági vonatainál 180-240, esetenként 240-300 percet késnek a vonatok. Hasonló a helyzet a Debrecen-Fehérgyarmat vasútvonalon is, Nyírgelse és Nyírbátor között fa dőlt a vágányra, ezért azon a vonalszakaszon 90-180, esetenként 180-240 perces késésekkel kell számolni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.