Kocsis Máté: Harcos két év van mögöttünk

Kocsis Máté cáfolta, hogy jövőre kevesebb forrás jut a szociális, az egészségügyi vagy az önkormányzati szektornak.

Forrás: Hirtv.hu2020. 07. 03. 8:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harcos ülésszak és két év van a hátunk mögött – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A kormánypárti politikus a beszélgetés során cáfolta az ellenzék azon állításait, hogy kevesebb forráshoz fog jövőre jutni a szociális, az egészségügyi vagy az önkormányzati szektor.

– Rendkívüli jogrend, fogyatkozó Jobbik-frakció, ellenzéki össztűz a kormánypártokra. Nemcsak a koronavírus-járvány miatt volt mozgalmas a parlament tavaszi ülésszaka. Miként összegezhető az elmúlt időszak és az elmúlt két év politikai szemszögből? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető Kocsis Máténak.

Politikai szempontból harcos volt a tavaszi ülésszak és az elmúlt két év is. A parlament végezte a munkáját, a politikai hangulatot pedig a két választás – az EP és a helyhatósági – határozta meg. Így kijelenthető, hogy az elmúlt hónapok felfokozott hangulatban teltek.

Talán erre a felfokozott hangulatra utalhatott Orbán Viktor is, mikor azzal a mondattal zárta az ülésszakot, hogy vége a vadászszezonnak – jegyezte meg a műsorvezető.

Kocsis Máté véleményezte az ellenzék parlamentben tanúsított viselkedését is,

Jakab Péter megnyilvánulásait felidézve kijelentette, hogy azt a magatartást, amit a Jobbik elnöke sokszor az Országgyűlésben tanúsít, egy kocsmában sem igen tolerálnák.

A Fidesz frakcióvezetője beszélt arról is, hogy az Országházban mindenkinek tisztelettudóan kellene viselkednie a Szent Korona közelsége és az épület múltja miatt is.

Kocsis Máté beszélt arról is, hogy köze nincs a valósághoz a szocialisták azon állításának, hogy a 2021-es költségvetésben kevesebb forrás jut a szociális és az egészségügyi területre. Ennek épp az ellenkezője igaz, hiszen mind az említett két szektor, mind az oktatás nagyobb forrásban részesül a jövő évben – hangsúlyozta.

De az sem igaz, hogy az önkormányzatokat kivéreztetnék, 2021-ben ezeknek 16 százalékkal több pénzt biztosítanak majd – emelte ki a frakcióvezető. Sőt az sem fedi a valóságot, hogy a jövő évtől Budapest finanszírozza az országot, állítson bármit is a főpolgármester

– húzta alá a politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.