Körülhatárolták a tüzet a III. kerületi Kunigunda útján

A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben. Egy ember megsérült, áramütést szenvedett.

Forrás: MTI, hirado.hu2020. 01. 12. 19:31
null
Fotó: Mihádák Zoltán Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körülhatárolták a Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este keletkezett tüzet, már csupán utómunkálatokat végeznek, ezek azonban elhúzódhatnak – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Kolozsi Péter kiemelte, hogy ipari létesítményre nem terjedtek át a lángok.

A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben – hangsúlyozta.

A helyettes szóvivő a korábbi információkat pontosítva közölte, hogy öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan. Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját. Az összes épület lakhatatlanná vált – közölte Kolozsi Péter.

A helyettes szóvivő megjegyezte, hogy melegedőbuszt vezényeltek a helyszínre. Azt is elmondta, hogy egy ember megsérült: áramütést szenvedett. Őt átadták a mentőknek. A vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanították.

A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak – jelezte.

Kolozsi Péter megjegyezte, hogy az épületekben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy az esettel összefüggésben idegenkezűség gyanúja eddig nem merült fel.

Az óbudaiak közösségi oldalára az esettel kapcsolatban egy szemtanú a következőket írta:

„Ott voltam a helyszínen! Egy faház gyulladt ki, amiben gazpalackok voltak. A tűz miatt a palack(ok) robbantak fel,de a többségét sikerült a tűzoltóknak kihozni! A felrobban palack(ok) miatt a szomszédos lakóépületek, és egy személy autó is kigyulladt! Az egyik házon sikerült a tüzet megfékezni, a faház leégett, és a harmadik állapotáról nincs információm! A nagy lángok, és a hő hatására a magasfeszültségű vezetékek kozűl egy leszakadt! Egy embert áram ütés miatt a mentők kórházba szállították! Ezen kívül személyi sérülés tudomásom szerint nem történt! Anyagi kár mind három ház részéről jelentős! A lakókhoz, tulajdonosokhoz melegedő busz érkezett! A tűzoltás, és a műszaki mentés is jelenleg is tart! Közben eloltották persze...” – írta a Facebookon a szemtanú.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.