Kötter Tamás: A Momentum vicc, de sajnos halálos

A magukat baloldalinak valló pártok mindig a tőke oldalára állnak a munka és a tőke konfliktusában.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2020. 11. 07. 21:06
Gyermek és hit nélkül nem fogja túlélni civilizációnk azt a válságot, amelybe belelavíroztunk
A Momentum Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Fidesz fölemelte a középosztályt, amelynek egy része hálátlanul elfordult tőle.

A Momentumról, a momentumosokról beszélek. Mi mást lehet mondani egy olyan pártról, amelynek prominensei nyíltan kijelentik, hogy számukra a magyar állampolgárság csak lakcímkártya kérdése, vagy nyíltan román jelöltet támogatnak a helyi magyar helyett. Vicc az egész, de sajnos halálos vicc”

– mondta a Mandinernek adott interjújában Kötter Tamás író, ügyvéd.

Gyermek és hit nélkül nem fogja túlélni civilizációnk azt a válságot, amelybe belelavíroztunk

A modernizmusok olyan mértékben bontják részidentitásokra a társadalmat, hogy az embereknek a végén nem lesz közük egymáshoz Fotó: Havran Zoltán

 

Kötter szerint Magyarországon nincs értelme baloldalról beszélni, mert a magukat baloldalinak valló pártok minden esetben a tőke oldalára állnak a munka és a tőke konfliktusában. Mint az interjúban fogalmazott,

a baloldalon „legitimációjukat abból próbálják nyerni, hogy szolga módra kiszolgálják részben az EU-bürokráciát, részben az európai nagyhatalmakat, amiért cserébe szabad kezet kapnak belpolitikában.

A legszebben mindezt a 2006-os sajnálatos események és a szemkilövetéseket megelőző őszödi beszéd foglalta össze egy szimbolikus pillanatban: amennyiben kiszolgálod a gyarmatosítók érdekeit, soha, semmilyen körülmények között nem teszik szóvá azt, hogy mit, hogyan csinálsz a saját gyarmati kormányzóságodon belül. Könyveimben kigúnyolom a globalizmust, kigúnyolom a globalista embertípust, nevetséges alakoknak állítom be őket: álláspontom szerint ők az „ünnep nélküli emberek”. A legjelentősebb nemzeti ünnepeink számukra akkor bírnak jelentőséggel, ha el tudnak menni hosszúhétvégézni.

Az író beszélt arról is, hogy a feminizmus „szellemi gulághoz” vezet.

„A modernizmusok olyan mértékben bontják részidentitásokra a társadalmat, hogy az embereknek a végén nem lesz közük egymáshoz

– ezt épp Fukuyama mondta, aki itt kivételesen eltalált valamit. Nincs a társadalomnak célja, hanem mindegyik csoport harcol az összes többi csoport ellen. A feketék a fehérek ellen, a feministák a férfiak ellen, a melegek a heterók ellen – ezek a modernizmusok annyira szuggerálják a csoportöntudatot, hogy a csoportok már nem tudnak szövetségre lépni egymással. Ha fehérek vannak többen az igazgatótanácsban, akkor el vannak nyomva a feketék, ha a férfiak vannak többen, akkor meg az a baj: hol a közös egyesítő célunk? Ahhoz egy közös transzcendens hit vagy legalább közös kultúra és múlt kellene. De ezek a mozgalmak azt kérik, mit kérik, követelik az egyénektől, hogy utálják és pusztítsák el az örökségüket, vessék meg a múlt hőseit. Ez őrület! Ez a szemlélet szétveri az egész társadalmat. Semmi sem marad, mint a gyűlölet”. A teljes interjút itt olvashatja el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.