Kövér László: Itt már nem demokratikus küzdelemről van szó

Látjuk, hogy ez egy háború, nehogy valaki félreértse, itt már nem demokratikus küzdelemről van szó, és nem tisztességes választásokról – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Bayer show-ban, amikor a másfél év múlva esedékes országgyűlési választásról beszélt.

Magyar Nemzet
Forrás: Hirtv2020. 12. 28. 18:56
null
Kövér László elmondta, Magyarország szoros kapcsolatot ápol elsősorban a többi európai uniós tagállam ügyészségével. Fotó: Kurucz Árpád Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Először is idézem a klasszikusokat: választásokat kell nyerni, nem pedig közvélemény-kutatásokat. Másodszor: a mi számaink mást mutatnak, szerintem van itt egy kis játék. A közvélemény tájékoztatása helyett néha a befolyásolása zajlik, amikor ilyen típusú felmérési eredményeket hallunk, szerintem nem igaz, magyarán szólva, viszont ebből nem következik, hogy sétagalopp lenne a következő választás és az odáig vezető út – magyarázta Kövér László, a Hír TV műsorán látható Bayer show-ban. Az Országgyűlés elnöke arra figyelmeztetett, hogy Brüsszelből és a tengerentúlról óriási erők fognak megmozdulni a következő másfél évben, hogy a magyar választások eredményét kívülről, illegitim módon manipulálva a nekik megfelelő irányba vigyék.

– Látjuk, hogy ez egy háború, nehogy valaki félreértse, itt már nem demokratikus küzdelemről van szó, és nem tisztességes választásokról, és nem abban az értelemben, ahogy ők azt kétségbe vonták, hanem abban az értelemben, ahogy Amerikában lehetett látni, ha ott megtörténhetett mindaz, ami megtörtént. Azt hagyjuk, hogy erre az ilyen-olyan bíróságok milyen választ adtak, mert attól a tények azok tények, a jog pedig egy másik dimenziója az életünknek. Ha azt látjuk, hogy ott lehetséges volt, akkor ne legyenek illúzióink, hogy ez itt is lehetséges lesz – mutatott előre Kövér László, aki hozzátette: mindent, a szó szoros értelmében mindent, meg még azon túl is, amit el tudunk képzelni, el fognak követni annak érdekében, hogy ezt a kormányt megbuktassák!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.