Közel félmillió Szputnyik V vakcina érkezik Magyarországra

Gázvásárlásról és vasúti kocsik Egyiptomba szállításáról is tárgyalt a magyar és az orosz külügyminiszter.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 03. 15. 17:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi találkozójukon kötött megállapodások végrehajtásáról egyeztetett hétfőn telefonon Szijjártó Péter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval. A külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán azt írta, hogy a magyar vasúti kocsik szállítása megindult Egyiptomba, az október utáni gázvásárlásunkról pedig zajlanak a szakértői egyeztetések. „Mindemellett egyeztettünk a Szputnyik-oltóanyag következő hetekre vonatkozó szállítási menetrendjéről:

a soron következő ütemben négyszáznyolcvanezer adag vakcina érkezik Magyarországra, az ezen felüli márciusi szállítások pontosítása pedig a következő napokban történik meg” – fogalmazott a tárcavezető.

Szijjártó Péter február végén Alexandriában jelentette be, hogy leszállították az első vasúti kocsikat Egyiptomnak a helyi vasúttársaság mintegy egymilliárd eurós megrendeléséből, amelyre a győztes magyar–orosz konzorcium Oroszországban 624, Magyarországon pedig 676 vasúti kocsit gyárt le a következő két-három évben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.