Hatezer fölött a fertőzöttek száma Magyarországon

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma már a 980 ezret is meghaladta.

Munkatársunktól
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 03. 07. 10:18
null
Budapest, 2021. február 28. Egy nőt beoltanak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával Budapesten, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben 2021. február 28-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koronavírus.gov.hu tájékoztatása szerint az elmúlt huszonnégy órában 6201 új fertőzöttet regisztráltak hazánkban, és elhunyt 108, többségében idős, krónikus beteg.

Jelenleg 7445 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 778-an vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 114 632-re emelkedett.

Hatósági házi karanténban 44 217-en vannak, a mintavételek száma 3 850 623-ra nőtt. A járvány kezdete óta 466 017-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 15 873-ra emelkedett, a gyógyultak száma 335 512.

A kormányzati portál közölte:

folyamatosan zajlik az oltás, már 981 401 embert beoltottak, közülük 307 573-an már a második oltást is megkapták.

Folyamatosan zajlik a koronavírus elleni védőoltás beadása Magyarországon
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Kiemelték: az oltási program rendben, ütemezetten és hétvégén is zajlik, közel négyszázezer, regisztrált idős ember oltását végzik ezekben a napokban is a háziorvosoknál a Sinopharm- és a Moderna-oltóanyagokkal, a kórházi oltópontokon a Pfizer-vakcinával.

A tájékoztatás továbbá kiemelte, hogy

egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltás lett felfüggesztésve, ezt az oltóanyagot a jövő hét második felében fogják majd beadni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.