Legalizálná a prostitúciót Miskolcon a Jobbik

Úgy harcolna a közterületeken elharapódzó prostitúció ellen a miskolci Jobbik, hogy türelmi zónát jelölne ki a belvárostól alig több mint egy kilométerre, a Tiszai pályaudvar közelében. A korábban szemetelési botrányba keveredett Badány Lajos önkormányzati képviselő, a Jobbik helyi elnöke a pénteki közgyűlésre nyújtott be előterjesztést a prostitúció legalizálásáról.

2020. 08. 26. 11:52
null
Az áldozatok egy részéből végül akár prostituált is lehet Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arról szavazhat a pénteki ülésén a balliberális többségű miskolci közgyűlés, hogy legyen-e türelmi zóna a város belterületén, vagyis a borsodi megyeszékhelyen tulajdonképpen legalizálhatják a prostitúciót. Az erről szóló javaslatot Badány Lajos önkormányzati képviselő, a Jobbik helyi elnöke nyújtotta be arra hivatkozva, hogy vissza kell szorítani a településen az utcalányok közterületeken folytatott botrányos tevékenységét. Badány az előterjesztésében kiemelte: a prostitúció jellemzően a Tiszai pályaudvar környékére, valamint az ahhoz közel eső Szinva és Baross utcákra, illetve a Selyemréti lakótelepre összpontosul, és alkalmas a település nyugalmának megzavarására.

– A helybeli lakosok szerint a városrész egyik legsúlyosabb problémájaként említett prostitúció már eléri a védett övezetek határait, a köznevelési intézmények, templomok közvetlen környezetét. A szexuális szolgáltatás igénybevételére irányuló, zaklatásnak minősülő felajánlkozások érhetően megbotránkozást váltanak ki az arra sétáló emberekben, és hátrányosan érintik az oktatási, köznevelési intézményekbe járó, illetve a lakókörnyezetben élő gyermekek érzelmi és erkölcsi fejlődését is – áll a javaslatban, amellyel a jobbikos politikus meglehetősen rossz bizonyítványt állít ki a városvezetés közel egyéves munkájáról is.

Badány a javaslatában odáig megy, hogy meglebegteti: akár több türelmi zónát is lehet létesíteni. Az önkormányzati képviselő ugyanakkor egyelőre egy türelmi zóna kijelölésére tett javaslatot, ami a belvárostól alig több mint egy kilométerre, a Tiszai pályaudvar közelében lehetne. A jobbikos politikus emellett azzal érvel, hogy ha keretek közé szorítják a prostitúciót, akkor javul a helyi lakosság életminősége és biztonságérzete. Meglepő módon Badány a várható anyagi haszonra is apellál, mondván „a tevékenységből származó jövedelmek átláthatóvá tételével nőnek a város adóbevételei”.

A jobbikos önkormányzati képviselő később módosító indítványt is tett az előterjesztéshez, mivel szavai szerint a „kívánt szabályozás rendeleti formában valósulhat meg”. A rendelettervezet benyújtására Veres Pál balliberális polgármestert kérte fel.

Badány Lajos nem először hívja fel magára a sajtó figyelmét, a jobbikos politikust korábban illegális hulladék elhelyezésén kapták. A balliberális önkormányzati képviselő júniusban a Borsod megyei Mályi külterületén egy útszéli bozótosba dobott ki zöldhulladékot, annak ellenére, hogy több tábla is jelzi: ez tilos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.