Legközelebb február közepén ülhet össze az Országgyűlés

A Next Generation EU-s hitelalaphoz való csatlakozást jóvá kell hagyniuk a képviselőknek is.

2020. 12. 18. 15:00
null
Budapest, 2020. június 3. Az Országgyûlés plenáris ülése 2020. június 3-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán véget ért az Országgyűlés őszi ülésszaka, plenáris ülésre idén már nem kerül sor, és a parlamenti bizottságok is befejezték a munkát a 2020-as év hátralevő részére. Tegnap még összeült a nemzeti összetartozás bizottsága, amely meghallgatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter éves beszámolóját, amelyben bemutatta, hogyan fejlődtek Magyarország és szomszédai kétoldalú kapcsolatai, valamint értékelte az Ukrajna és Magyarország között kialakult feszült viszonyt is, ami arra vezethető vissza, hogy ott kormányzati szintre emelkedett a magyar közösségekkel szembeni fellépés.

Budapest, 2020. december 17.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (elöl) éves meghallgatásán, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának ülésén az Országházban 2020. december 17-én. Hátul Pánczél Károly, a bizottság fideszes elnöke – MTI/Bruzák Noémi

A nemrég az unió részéről elfogadott, a következő hét évre vonatkozó költségvetést az Országgyűlésnek nem kell külön jóváhagynia, viszont lapunk úgy értesült, hogy a 750 milliárd eurós Next Generation nevű EU-s hitelalaphoz való csatlakozást jóvá kell majd hagynia a T. Háznak. Más fontos döntést is kell hozniuk a honatyáknak, ugyanis 2021. február 8-án lejár a 90 napra elrendelt veszélyhelyzet.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az Országgyűlés várhatóan 2021. február 15-én ülhet össze, az említett témákban azon és az utána következő héten hozhatnak döntést a képviselők. A veszélyhelyzet esetleges meghosszabbítása kapcsán a parlamentnek nincs szüksége kapkodásra, ugyanis a kormány – amennyiben a helyzet úgy kívánja – saját hatáskörében két héttel meghosszabbíthatja a rendkívüli jogrendet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.