Szijjártó Péter: Magyarország 14 éve sikeresen védekezik a liberális mainstream ostroma ellen

Az elmúlt 14 év sorozatos támadásai, zsarolásai, agresszív, alaptalan vádaskodásai, lejárató politikai kampányai dacára sem adtuk fel a nemzeti érdekeink képviseletét és nem adtuk fel a szuverenitásunkat. Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette ki. A tárcavezető szerint csak nekünk magyaroknak van jogunk eldönteni azt, hogy ki jöhet be ebbe az országba és ki nem, és csak nekünk van jogunk eldönteni, hogy kivel állunk készen együtt élni ebben az országban és kivel nem.

2024. 04. 26. 15:34
Szijjártó Péter
Forrás: Csudai Sándor – Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország a szólás- és véleményszabadság hazája, egy olyan ország, ahol még a konzervatív gondolatokat is el lehet mondani – fogalmazott Szijjártó Péter a CPAC Hungaryn elmondott beszédében. A külgazdasági és külügyminiszter leszögezte, hogy nagy dolog ez, mert azok, akik Magyarországra jönnek, egy olyan országba érkeznek, amely egy olyan integráció részese, amelynek központját Brüsszelnek hívják.

Akik eljöttek a CPAC-re, egy furcsa utazáson vehettek részt, hiszen úgy jöttek el egy szigetre, hogy sem hajóra, sem csónakba, sem kompra nem kellett szállniuk. Eljöttek egy szigetre, amely egy konzervatív és patrióta sziget egy szélsőségesen liberális háborgó tengerben. Eljöttek egy szigetre, amely folyamatosan ostrom alatt van, de ez az ostrom is legalább olyan furcsa, mint az utazás, mert nem hadihajókkal zajlik, hanem egészen más fegyverekkel. Olyan fegyverekkel, amiket úgy csúfolnak, hogy jogállamiság, liberális mainstream, európai uniós pénzügyi források befagyasztása, genderpropaganda vagy éppen a migrációs kvóta

– rögzítette a tárcavezető. Kiemelte, hogy Magyarország 14 éve sikeresen védekezik a liberális mainstream ostroma, a liberális mainstream támadásai ellen. – És ha megkérdezik, hogy mi a baja velünk Brüsszelnek, mi a baja velünk a liberális mainstreamnek, akkor pontosan ez a három dolog, hogy tizennégy éve, hogy sikeresen és hogy védekezünk. Ez a kombináció egészen egyszerűen nem megemészthető a liberálisok számára. Mert nem tudják megemészteni, hogy párhuzamosan történik két dolog. Az egyik az, hogy 2010 óta Magyarországon minden parlamenti választáson kétharmados konzervatív győzelem született, függetlenül attól, hogy a külföldi megrendelők milyen összetételben futtatták ki a pályára az ellenzéket – húzta alá Szijjártó.

2010 óta mindig nyerünk, ezzel párhuzamosan minden vonatkozó európai szabály ellenére a minket megillető eurómilliárdokat nem adják oda. Ezzel együtt a magyar gazdaság a magyar emberek munkájának köszönhetően folyamatosan rekordokat dönt, és ez azért lehet, mert akik a döntéseket hozzák, nem az ideológiára, nem a nemzetközi liberális sajtóra támaszkodnak, hanem saját tapasztalataikra

– fogalmazott Szijjártó Péter. – Az elmúlt 14 év sorozatos támadásai, zsarolásai, agresszív, alaptalan vádaskodásai, lejárató politikai kampányai dacára sem adtuk fel a nemzeti érdekeink képviseletét és nem adtuk fel a szuverenitásunkat. Mi nem adtuk fel azt, hogy csak nekünk, magyaroknak van jogunk eldönteni azt, hogy ki jöhet be ebbe az országba vagy ki nem, és csak nekünk, magyaroknak van jogunk eldönteni, hogy kivel állunk készen együtt élni ebben az országban és kivel nem – tette hozzá.

 Mi nem adtuk fel azt, hogy kerítéssel, ha kell, katonákkal, rendőrökkel, határőrökkel védjük meg a határunkat. Még akkor sem adtuk fel, amikor lőttek a határőreinkre. És mi az elmúlt években azt sem adtuk fel, hogy a határsértés az nem emberi jogi kérdés, a határsértés az egy bűncselekmény az adott ország szuverenitásával szemben, ezért azt annak megfelelően kell kezelni

– nyomatékosította a külügyminiszter. Mint mondta, nem adtuk fel azt sem, hogy a nemzetközi jogot kell tiszteletben tartani. – A nemzetközi jog világosan beszél. Ha valakinek háború vagy erőszakos cselekmények miatt el kell menekülnie a saját hazájából, akkor ahhoz van joga, hogy az első biztonságos ország területén tartózkodjon. Nem a második, nem a harmadik, nem a negyedik, hanem az első biztonságos ország területén. Mi, magyarok megmutattuk, hogy ez hogy működik, minden Ukrajnából menekülőt befogadtunk és minden illegális migránst megállítottunk – ismertette.

Mi azt sem adtuk fel, hogy mi egy keresztény ország vagyunk. Egy ország, amely több mint ezer éve rendelkezik keresztény államisággal. És mi azt sem adtuk fel, hogy a kereszténységnek igenis nemzetmegtartó szerepe és ereje van. Abban, hogy túléltünk mi minden elfoglalást, minden elnyomást, minden lerohanást, minden diktatúrát és minden diktátumot, abban a kereszténységnek, a kereszténységünknek hatalmas szerepe volt. Mi azt sem adtuk fel, hogy a férfi csak nővel házasodhat, meg fordítva természetesen, és azt sem adtuk fel, hogy a család egy apából, egy anyából és gyerekekből áll, és az apa férfi, az anya pedig nő. Azt sem adtuk fel az elmúlt két évben, hogy mi mindig a békéért álltunk ki

– szögezte le Szijjártó Péter. Mint mondta, nem adtuk fel azt a pozíciónkat sem, hogy a fegyverszünettel és a békével lehet megmenteni az emberéleteket, és csak így lehet megelőzni a további pusztítást. – Mi nem adtuk fel azt az álláspontunkat, hogy a fegyverszállítások csak meghosszabbítják a háborút, újabb emberéleteket követelnek és újabb pusztítást okoznak. Nem adtuk fel azt a pozíciónkat sem, hogy a szankciók értelmetlenek, mert több kárt okoznak az európai embereknek, mint Oroszországnak. Azt sem adtuk fel, hogy az egy teljesen logikátlan dolog, hogy ha valaki tizenháromszor elront valamit, akkor tizennegyedszer újra megpróbálja. És mi nem adtuk fel azt sem az elmúlt években, hogy az energiaellátás az egy fizikai kérdés. Nem politikai, mert politikai ideológiával nem lehet lakásokat fűteni, nem lehet gazdaságot működtetni. Sportszatyorban, hátizsákban, tescós táskában, földgázt, kőolajat nem lehet szállítani, csak csövön. Tehát ahol nincsen cső, meg ahonnan nem jön cső, onnan nem lehet energiahordozót venni, ahonnan meg jön, onnan lehet – tette hozzá. 

Felhívta a figyelmet, hogy nem adtuk fel a szuverenitásunkat, hogy a saját jövőnkről csak mi magunk dönthetünk.

Mi nem fogadjuk el azt, hogy ha kívülről avatkoznak bele Magyarország belső ügyeibe. Mi nem adtuk fel az őszinteségünket, nem adtuk fel a világos, egyenes beszéd luxusát sem. Mi azt tesszük, amit mondunk, és azt mondjuk, amit gondolunk. Mi soha nem kerülhetünk abba a méltatlan állapotba, soha nem kerülhetünk abba a méltatlan helyzetbe, mint azok az európai kollégáim, akik nehéz napirendi pontok megvitatása előtt, a külügyminiszteri tanácsok előtt, azzal jönnek oda, hogy ugye Peter, most is kemény leszel, most is ki fogsz tartani, most is megvétózod, most is ellene fogsz beszélni

– fogalmazott a tárcavezető. – Mi, magyarok a politikai stabilitásunk miatt azt tesszük, amit mondunk, és azt mondjuk, amit gondolunk. Na de hogy voltunk mindenre képesek 14 éven keresztül? Hogy lehetett az, hogy mi 14 éven keresztül ezen a kis szigeten, ebben a háborgó tengerben megvédtük magunkat? Úgy, hogy a magyar emberek ezt nemcsak, hogy elvárják tőlünk, hanem minden eszközt oda is adtak, hogy ezt meg tudjuk tenni. Négyszer nyertünk egymás után kétharmados többséggel – tette hozzá. 

Nem a lottón nyertük, nem valami külföldről történő kijelöléssel kaptuk, hanem az emberek döntése alapján, demokratikus parlamenti választáson. A magyar emberek így döntöttek, és ezt mindenkinek tudomásul kell vennie. Ezt hívják úgy, hogy demokrácia. Egy demokrácia akkor is demokrácia, ha nem a liberálisok nyernek a választáson. Csak azért kérdőjelezik, támadják, alázzák a magyar demokráciát Brüsszelben, Washingtonban, Berlinben, meg ki tudja hol, mert a liberálisokat a magyar emberek 2010 óta pontosan oda küldik minden választáson, ahova való, ellenzékbe

– hangsúlyozta a külügyminiszter. Kiemelte, hogy Magyarországon a demokrácia erről szól. – Ha az emberek négyszer egymás után kétharmados többséget adnak ugyanannak a konzervatív pártcsaládnak, akkor legalább a gyanúperrel éljünk, hogy valószínűleg elégedettek és azt akarják, hogy folytassuk. Megvédjük ezt a kis szigetet, megvédjük a szuverenitásunkat és megvédjük a magyar demokráciát – zárta beszédét Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.