Ma ismertetik a következő hét oltási programját

A magasabb átoltottság érdekében módosult az oltási stratégia, a következő hét oltási programját ma ismertetik.

Mukatársunktól
2021. 03. 02. 9:10
null
Fokváros, 2021. február 17. Beoltanak egy dél-afrikai egészségügyi dolgozót a Johnson & Johnson amerikai gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcinájával egy fokvárosi kórházban 2021. február 17-én. MTI/AP/Nardus Engelbrecht Fotó: Nardus Engelbrecht
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csaknem háromnegyed millió ember – 721 677 fő – kapta meg a koronavírus elleni vakcinát, akik közül 252 847-en már a második oltást is megkapták – áll a Koronavírus.gov.hu legfrissebb, keddi tájékoztatójában.

A következő egy hét oltási programját pedig az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján ismertetik. Mint írták, a járvány harmadik hullámának felszálló ágában egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, 2764 újabb személynél regisztrálták a Covid–19-et, ezzel a járvány kezdete óta összesen 435 689-en kapták el a SARS-CoV–2 vírust.

Elhunyt 130 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 188 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő – eddig már 324 202-en vannak túl a betegségen –, ezzel párhuzamosan az aktív fertőzöttek száma is 96 299 főre emelkedett. 6071 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 581-en vannak lélegeztetőgépen.

Emlékeztettek: továbbra is érvényben vannak a védelmi intézkedések és szigorúbbak lettek az utazási szabályok. Szintén felidézték: annak érdekében, hogy minél többen és minél előbb megkapják az első oltást, módosult az oltási stratégia, valamint többlettámogatást kapnak a háziorvosok a hétvégi oltások végzéséhez. Azt is közölték, hogy

ma újabb Pfizer-szállítmány érkezik, és úton van az újabb orosz vakcinaszállítmány is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.