Magyar Honvédség: Együtt újra sikerülni fog!

A Magyar Honvédség videóban mutatta be a katonák járványügyi feladatkörét.

Magyar Nemzet
2020. 11. 23. 11:30
II. RÁKÓCZI Ferenc
Orosháza, 2020. október 24. A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Ezredének katonája védõfelszerelésben az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolánál, mielõtt a honvédség fertõtlenít az oktatási intézményben 2020. október 24-én. Az iskolában a héten egy felsõs tanulónál igazolták a koronavírust. Két raj magas alkoholtartalmú szerrel végzi az áramtalanított iskola fertõtlenítését. A körülbelül 3 és fél órás munka során a falakat, minden belsõ felületet, elektronikai eszközt le tudnak fertõtleníti. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tavasszal naponta mintegy kétezer katona segítette a járvány elleni védekezést, emellett a fertőtlenítések során további kétezer katona dolgozott a különböző intézményeknél – hangzik el a Magyar Honvédség legfrissebb videójában. A második hullám idején naponta több mint háromezren dolgoznak azért, hogy szavatolják az ország és a magyar emberek biztonságát.

Több mint 1100 katona 93 egészségügyi intézményben támogatja az ott dolgozókat, hogy csökkentsék a rájuk nehezedő terhet. A kórházparancsnoki feladatokban 60 katona vesz részt.

Az iskolákban több mint 1200 mentesítést végeztek az iskolákban, a határzárási és határvédelmi feladatokban pedig több mint 1300 katonával támogatják a rendőrség munkáját.

– Együtt újra sikerülni fog! – hívja fel a figyelmet Torba Attila ezredes és Farkas Sándor alezredes.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ybmF_lQw4BM&feature=emb_logo[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.