Magyar mintára épül az európai tehetséggondozó hálózat

Magyar mintára épül az európai tehetséggondozó hálózat – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Forrás: MTI2019. 03. 31. 12:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének (Matehetsz) ügyvezető elnöke azt mondta: e téren Magyarország „trendszabó” a nemzetközi világban.

A nemzeti tehetségprogram már tíz éve kiemelt nemzeti ügy – emlékeztetett a szakember, hozzátéve: egyre többen adójuk 1 százalékával is támogatják a programot.

A hálózathoz már nemcsak Európából, hanem a kontinensen túlról is egyre többen csatlakoznak – mondta Bajor Péter. Közlése szerint 5 éves kortól figyelik a tehetségeket, bár vannak gyermekek, akik már korábban mutatnak különleges képességeket.

Elmondta, hogy a nemzeti tehetségprogramban fontos szerepet játszanak a pedagógusok, ők tudják „beazonosítani”, mi érdekli a gyermeket, milyen konkrét segítségre van szüksége, például utaztatásra, jó mentor megtalálására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.