Már csaknem 35 ezren álltak ki a Liget projektért

A legtámogatottabb online aláírásgyűjtés lett a Liget Budapest Projekt megmentéséért indított felhívás. A 35 ezer aláíró arra kéri a kormányt, hogy minden törvényes lehetőséget kihasználva vigye végig az elmúlt száz év legnagyobb kulturális és parképítészeti beruházását.

2019. 11. 28. 17:16
null
Forrás: Liget Budapest
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hónap alatt már majd 35 ezren írták alá a Liget Budapest Projekt megmentéséért indított felhívást, így a nagykanizsai Szabó László petíciója az elmúlt 30 napban a legnépszerűbb és legnagyobb aktivitást kiváltó közéleti tematikájú aláírásgyűjtés lett – értesült a Magyar Nemzet. A petíciót eddig több mint tíz országból támogatták, köztük Svédországból, Szlovákiából, Romániából, Írországból, Olaszországból. Hazánkban több száz településről csatlakoztak a felhíváshoz, de gyűlnek az aláírások New Yorktól Dublinig, Székelyudvarhelytől Milánóig, Londontól Göteborgig.

Fotó: Liget Budapest

A nagykanizsai Szabó László által indított aláírásgyűjtés szövege szerint a főváros új vezetése meg akarja akadályozni az utóbbi száz év legnagyobb kulturális fejlesztését, a lebontott Petőfi Csarnok helyén az Új Nemzeti Galéria, a volt Közlekedési Múzeum helyén pedig a Magyar Innováció Háza megépítését. A kezdeményező ezért arra kéri a kormányt, hogy tegyen meg mindent, használjon fel minden törvényes lehetőséget a Liget Budapest Projektet megmentésére és vigye végbe következetesen eredeti elhatározását. „Legyen a Városliget még inkább a kultúra, a művészetek és a pihenés gyönyörű központja.

Fotó: Liget Budapest

Ezt hivatott támogatni ez a felhívás. Legyen a Liget Projekt büszkesége a Nemzet fővárosának!” – fogalmaz az aláírásgyűjtés, amelyhez a https://www.peticiok.com/felhivas_a_liget_budapest_projekt_megmenteseert linken lehet csatlakozni. A petíció kiemeli: „Budapest nem csak a budapestieké, Budapest az egész országé, így ez mindenki javára és hasznára válik, mert Budapest a Nemzet Fővárosa”.

Szabó László a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott: fontos, hogy felhívása minél többekhez eljusson, ugyanis nem szabad hagyni, hogy egy történelmi lehetőség ússzon el a főváros döntése következtében. – Egy ilyen döntés nem csak a budapestieket érintene, hanem a vidékieket is. A terv megvalósulása esetén az utánunk jövő nemzedékek büszkeséggel gondolnának a mai Magyarország polgárainak teljesítményére – hangsúlyozta az aláírásgyűjtést elindító férfi.

Fotó: Liget Budapest

Európa legnagyobb, rangos nemzetközi díjakkal is elismert kulturális tartalmú városfejlesztése a tervek szerint 2023-ban készülne el. A millenniumi idők óta nem volt példa hasonló léptékű kulturális intézményfejlesztésre, park- és tájépítészeti munkára.

A Liget Budapest Projektnek több eleme is elkészült, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületét májusban adták át, a Millennium Házát és a Rózsakertet, valamint a Nagyjátszóteret októberben. A Komáromi Csillagerőd teljes körűen megújított épülete is elkészült. A közműfejlesztésekkel párhuzamosan épül a Magyar Zene Háza és az új Néprajzi múzeum épülete is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.