Már hat gyanúsított van az Alstom-metrókocsik beszerzésének ügyében

Hatra emelkedett a gyanúsítottak száma az Alstom-metrókocsik beszerzése kapcsán indult nyomozásban – tudta meg a Magyar Hírlap.

Forrás: MTI2019. 03. 11. 8:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alstom-metrókocsik ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség hat személyt hallgatott ki gyanúsítottként, de két személy esetében az eljárást elkülönítették – mondta a lapnak Kovács Katalin, a főügyészség szóvivője. Hozzátette, hogy közszereplő nincs a gyanúsítottak között, és egyikük sem áll kényszerintézkedés alatt. Az eljárás jelenleg is folyamatban van.

A lap hétfői számában felidézik, hogy a 2-es és a 4-es metróvonalon beszerzett francia Alstom-metrókocsik ügyében 2016 szeptembere óta tart a nyomozás vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt.

Hozzátették, hogy a 4-es metró beruházásának szerződéseit vizsgáló másik ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz. A Fővárosi Főügyészség által felügyelt büntetőügyről Rab Ferenc helyettes szóvivő a Magyar Hírlappal annyit közölt, hogy a nyomozás továbbra is felderítési szakaszban van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.