Már mehet a fakivágás a Szentendrei út mentén

Az MSZP-ből a DK-ba átlépett Kiss László polgármester jelöltként még szükségtelennek és törvénytelennek nevezte.

2020. 03. 14. 7:44
null
Csak kampányhazugság volt a természetvédelem Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kampányidőszakban sok túlzó, szakmailag nem kellően megalapozott állítás hangzott el – mondta a Népszavának Bardóczi Sándor, a fővárosi önkormányzat zöldügyekért felelős főtanácsadója azt követően, hogy mégis kivágnak 25 fát a Szentendrei út mentén.

Az önkormányzati választások előtti balliberális ellenzék kampányának az egyik fő témája volt a budapesti zöldterületek helyzete, közte a Szentendrei úti fakivágások megakadályozása.

Csak kampányhazugság volt a természetvédelem
Fotó: Havran Zoltán

Kiss László, a III. kerület jelenlegi, az MSZP-ből a DK-ba átlépett polgármestere jelöltként még szükségtelennek és törvénytelennek nevezte a Szentendrei út–Mátyás király út és Népfürdő utca közötti szakasz mellett húzódó fasor kivágását.

Az ellenzéki akció sikeres volt, Tarlós István akkori főpolgármester leállíttatta a fakivágásokat, így csak félig készült el az útszakasz rekonstrukciója: az út ugyan új burkolatot kapott, de mellette nem készültek el a járdák, a parkolók és a felszíni vízelvezetés sem. A napokban tett bejárást követően mind Bardóczi, mind Kiss a fakivágások mellett érvelt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.