Már ötmillióba kerül Baranyi Krisztináék tehetetlensége

A parkolást nem tudja szabályosan működtetni, ám a hatszorosára emelte a lakossági hozzájárulás éves összegét. A Fidesz felszólítja a polgármestert, hogy ne herdálja el a kerületiek pénzét.

Magyar Nemzet
2021. 02. 03. 16:04
BARANYI Krisztina
Budapest, 2019. november 25. Baranyi Krisztina ferencvrosi polgrmester a Karcsony Gergely fpolgrmesterrel kzsen tartott sajttjkoztatn a vroshzn 2019. november 25-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Közbeszerzési Döntőbizottság január 26-án hárommillió forintos bírságot szabott ki: másfél millió forintot azért, mert a parkolóórákhoz szükséges informatikai rendszer beszerzésekor jogtalanul mellőzték a közbeszerzési eljárást. Továbbá érvénytelenítették a Baranyi Krisztina által kiválasztott cégekkel megkötött szerződéseket is, aminek jogkövetkezményeként újabb másfél millió forint bírságot szabtak ki – írta a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében a Ferencvárosi Fidesz. Emlékeztetnek, hogy

a polgármester parkolási reformja nem első alkalommal bukott meg a szabályossági vizsgálaton: tavaly szeptemberben kétmillió forint büntetést kapott az önkormányzat parkolásüzemeltető cége, mert jogsértő módon folytatták le az eljárást. Ezzel együtt eddig már ötmilliós bírságnál jár Baranyi Krisztina új parkolási rendszere.

Hangsúlyozzák, hogy míg a kampányában Baranyi Krisztina átlátható, szabályos parkolást ígért, az eddigi eredmény: szabálytalanságok, bírságok, a közpénz elherdálása és a ferencvárosi parkolási informatikai rendszer továbbra sincs megoldva. „Felháborítónak tartjuk, hogy míg

a parkolási rendszert nem tudja szabályosan működtetni, viszont erre az évre a hatszorosára emelte a lakosság éves parkolási hozzájárulásának összegét. Felszólítjuk Baranyi Krisztinát, hogy ne herdálja el a ferencvárosiak pénzét!”

– zárja közleményét a IX. kerületi Fidesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.