Médianéző: Az ellenzék szereptévesztésben van

Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója annak kapcsán elemzett, hogy a napokban hivatalosan is megkezdődött az októberi önkormányzati választás kampánya.

Forrás: MTI2019. 08. 26. 11:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elemző azt mondta: az ellenzék immár minden választásról azt sulykolja, hogy az fordulópont, amelyre országos szimpátiaszavazásként kell tekinteni.

Hozzátette, az ellenzéki pártok azért próbálják meg ezt az érzetet kelteni, mert „véleményburokban élnek”, „csak saját magukkal kommunikálnak” és immár tíz éve azt gondolják, hogy kormányváltó hangulat van az országban, ami megnyilvánulhat a helyhatósági választásokon.

Ezzel szemben – közölte Boros Bánk Levente – az októberi voksolás elsősorban nem a pártokról, hanem a jelöltekről és a helyi kormányzásról szól.

Arról is beszélt, hogy a voksolás az ellenzék számára egzisztenciális kérdés is, mivel szeretnének minél több „pártkádert” fizetéssel, tiszteletdíjjal járó pozícióba juttatni, akiket így nem a pártkasszából kell finanszírozniuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.