Megalakult a Lovas István Társaság

Magyar Nemzet
2019. 10. 04. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalosan is megalakult a Lovas István Társaság, amely azzal a céllal jött létre, hogy megőrizze és továbbadja mindazon értékeket, amelyeket az ország egyik legnépszerűbb újságírója képviselt – értesült a Magyar Nemzet.

A társaság lapunkkal közölte, elsősorban újságírói díj alapításában gondolkodtak, amelynek neve Lovas-díj, és évente egyszer nyerheti el egy olyan kolléga, aki azt az értéket képviseli munkájában, mint az elhunyt Lovas István.

– Lóránt Károly, az ismert közgazdász és újságíró felajánlotta, hogy a következő öt évben saját zsebből fedezi a Lovas-díj egyébként szerény, százezer forintot jelentő összegét – ismertették a közleményben. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy Gaudi-Nagy Tamás jogász, ügyvéd készítette el az egyesületi formában működő Lovas István Társaság alapszabályát.

– Elsődleges célunk Lovas szellemi örökségét ápolni, gondozni, s bemutatni, milyen szakmai és erkölcsi mércét képviselt ő. Szeretnénk előmozdítani a nemzet sorskérdéseivel, politikai életével kapcsolatos, nemzeti értékeket védő, tisztességes sajtómunka nagyobb megbecsülését is, valamint az ezt a szellemet képviselő alkotók együttműködését és érdekeinek védelmét. Célunk az is, hogy a határon túli magyar nemzeti közösségek megmaradását segítsük – közölte a társaság, hozzátéve, az egyesület tagja lehet mindenki, aki magát a magyar nemzethez tartozónak tartja, feddhetetlen előéletű és cél­jaikat elfogadja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.