Megint csak a vb-vel zsarolja a kormányt a főpolgármester

Magyar Nemzet
2020. 01. 17. 7:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha a miniszterelnök atlétikai világbajnokságot szeretne, akkor nekem alá kellene írnom egy levelet a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek. De ezt csak akkor teszem meg, ha a kukaholding fizet, hiszen ez is a megállapodás része – zsarolta meg Karácsony Gergely főpolgármester a kormányt a 24.hu-nak adott tegnapi interjúban.

Budapest ellenzéki vezetője arra hivatkozik, hogy Orbán Viktor korábban megállapodást kötött elődjével, Tarlós Istvánnal, hogy a kukaholdingnak nevezett Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nek ki kell fizetnie a főváros számára az FKF Zrt. által elvégzett feladatait (10 milliárd forintot). „De mivel a kukaholding visszatartja a Budapestnek járó pénzt, ezért február közepére az FKF számláján 0, azaz nulla forint lesz” – ezt már a közösségi oldalán írta tegnap a főpolgármester. – Kukaholdingügyben csak annyit tudok mondani: ne szemétkedjünk! – reagált Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a főpolgármester kijelentéseire az Indexen.

A kormánypárti politikus azt is hozzátette, hogy Karácsony Gergellyel legutóbb szerdán órákon át egyeztetett, legközelebb pedig ma találkoznak. – Keressük együtt a megoldásokat, ne a konfliktust, és eredményesek leszünk! Budapest nem csatatér – tette hozzá.

Karácsony Gergely a 24.hu-nak adott interjúban többek között arról is beszélt, hogy a fővárosiak lakóhelyükön való ingyenes parkolása miatt „dolgozunk azon, hogy mivel lehetne kiváltani ezt a jogot, például bérlettel”. A főpolgármester újból megerősítette, hogy elkötelezett a Demszky Gábor által az EU felé önként vállalt fővárosi behajtási díj bevezetésében.

A Liget-projekt kapcsán elismerte, hogy minden, a Városligetbe tervezett épületnek van hatályos építési engedélye. Az eredetileg a Dobogó nevű XI. kerületi városrészbe tervezett Dél-budai Centrumkórház kapcsán úgy fogalmazott: a főváros az Etele tér környékén keres új helyszínt, ahol van vonat, metró, villamos és busz is. Kijelentése ellentmondásos, hiszen korábban azt mondta, hogy vannak olyan fővárosi ingatlanok, amiket fel tudnának ajánlani kórházépítésre, azonban most mégis keresni kell azokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.