Megkezdődött a honvédségi vegyvédelmi mentesítés a Pesti úton

A teljes fertőtlenítést Müller Cecília országos tisztifőorvos rendelte el a fővárosi önkormányzat által fenntartott idősothonban.

Magyar Nemzet
2020. 04. 12. 13:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Védőfelszerelésbe öltözött katonák érkeztek a fővárosi fenntartású idősek otthonába a Pesti útra, hogy megkezdjék az intézmény vegyvédelmi mentesítését. Mint ismert, a fővárosi fenntartású intézményben tegnapig 198 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak.

Az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos, hogy a honvédség bevonásával teljes fertőtlenítést rendelt el a Pesti úti idősotthonban.

Az intézményből a betegeket a Szent László kórházba, a Korányi intézetbe és a Bajcsy-Zsilinszky kórházba vitték, az otthonban maradottakat pedig az épületen belül elkülönítik – tájékoztatott a tisztifőorvos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.