György István: Megkezdték a munkát a Magyar Honvédség oltóbuszai

Megkezdték a munkát – egyelőre tesztüzemben – a Magyar Honvédség oltóbuszai – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az országos oltási munkacsoport vezetőjeként szombaton a közmédiának.

Forrás: MTI2021. 03. 27. 15:20
GYRGY Istvn
Nõtincs, 2021. március 27. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelõs államtitkára nyilatkozik a Magyar Honvédség oltóbusza elõtt Nõtincsen a községháza udvarán 2021. március 27-én. Elsõként Nógrád megyében segítenek a Magyar Honvédség oltóbuszai az oltásban. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

György István a Nógrád megyei Nőtincsen, a Magyar Honvédség oltóbuszánál nyilatkozva kiemelte, már az 1 millió 880 ezret is meghaladta azok száma, akik megkapták az első oltásukat, és már több mint 660 ezren vannak azok, akik a második oltáson is túl vannak – derül ki az MTI közleményéből.

Hozzátette, bár Magyarországon van elegendő oltópont és szakember is, de Nyugat-Európából csak „csöpögtetve” érkeznek az oltóanyagok, ezért oltóanyagból kevesebb áll rendelkezésre.

– Ezért van komoly jelentősége annak, hogy mind Oroszországból, mind Kínából sikerült oltóanyagot szerezni – mondta, majd hozzátette,

ahhoz, hogy még jobban fel tudják gyorsítani az oltást, igénybe veszik a Magyar Honvédség öt oltóbuszát is.

Kifejtette, hogy

a honvédség egy-egy oltóbuszán tízfőnyi személyzet – oltóorvossal, adminisztrátorokkal – végzi az oltást. A buszok az egész országban feladatot látnak majd el, most azonban négy napig Nőtincsen és a környező településeken oltanak majd.

György István azt kérte, mindenki regisztráljon az oltásra, hiszen a vakcina jelenti az egyetlen „fegyvert” a járvány ellen.

A közmédiának nyilatkozott Meglécz Katalin, a Magyar Honvédség egészségügyi központjának orvos ezredese is, aki a buszokról azt közölte, hogy

a felszereltségük megegyezik egy oltópontéval; a regisztráció és az oltás utáni megfigyelés sátrakban történik, míg a vakcinát a buszon kapják meg az emberek.

– A buszokon naponta akár százötven főt is beolthatnak, de a pontos kapacitásukat a tesztüzem végén határozzák majd meg – tette hozzá Meglécz Katalin.

(Fotók: Lakossági oltás a Magyar Honvédség oltóbuszában, a nőtincsi községháza udvarán 2021. március 27-én. Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.