Megkönnyíti az utazást az uniós védettségi igazolás

Július 1-jétől az egész EU területén működik az uniós védettségi igazolás is, amely az unión belüli utazást könnyíti meg.

Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra2021. 07. 09. 13:09
null
Szentkirályi Alexandra Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nyáron az emberek többsége a pihenésre koncentrál és ha lehetősége van rá, a családjával kapcsolódik ki. Járványügyi szempontból ma hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa. A kétoldalú megállapodásoknak köszönhetően már nagyon sok országba lehet utazni a magyar védettségi igazolvánnyal – írta Facebookon Szentkirályi Alexandra.

– Július 1-jétől az egész EU területén működik az uniós védettségi igazolás is, amely az unión belüli utazást könnyíti meg. Az angol-magyar nyelvű dokumentum már Magyarországon is elérhető papír- és digitális alapon is, egy hét alatt félmillióan szerezték be. A legegyszerűbb otthonról kinyomtatni az EESZT lakossági portáljára belépést követően, de letölthető akár mobiltelefonra is az EESZT Lakossági alkalmazással. Ügyfélkapu és TAJ-szám hiányában a Kormányablakokban, vagy a háziorvosoknál kinyomtatható – fejtette ki.

Szentkirályi Alexandra
Fotó: Facebook

– Az uniós igazolásnak három típusa létezik:

  • oltási igazolvány a betoltottaknak,
  • tesztigazolvány, akik negatív PCR-teszttel rendelkeznek, vagy
  • gyógyultsági igazolvány azoknak, akik már átestek a betegségen.
  • – Az igazolás csak formailag egységes, de az uniós tagállamok saját beutazási szabályokat is megszabhatnak. Utazás előtt mindenképp érdemes felkeresni a Konzuli Szolgálat honlapját, ahol országonként megtekinthetőek az aktuális beutazási feltételek – hívta fel a figyelmet a politikus.

    – Jó pihenést és kikapcsolódást kívánok mindenkinek, utazzon akár belföldön vagy az országhatárainkon túlra is! – zárta bejegyzését a kormányszóvívő.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.