Megmenekültek a Richter testvérek cirkuszai

A látogatók autóban ülve járhatják be a park öthektáros területét.

2020. 05. 27. 8:48
RICHTER Jzsef
Szada, 2020. április 2. Ifj. Richter József cirkuszigazgató, artista elefántokat etet a Magyar Nemzeti Cirkusz telephelyén Szadán, ahol a társulat egy része a koronavírus-járvány miatt önkéntes karanténban van 2020. április 2-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két pozitív változásnak köszönhetően úgy tűnik, egyelőre elkerüli a nagyobb bajt a Richter József irányítása alatt álló Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz – a pozitív fejleményekről utóbbi létesítmény vezetője maga számolt be lapunknak. Richter Flórián, az idősebb testvér elmondta: a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft., a magyar cirkuszvállalat, három-három darab műsort vásárolt meg tőlük, mindkettőjüktől összesen nettó 4,5 millió forintért, az összeget előre megkapják. Cserébe, amikor erre lehetőség nyílik, három-három darab ingyen műsort adnak majd elsősorban egészségügyi dolgozóknak és rendőröknek.

– Nekünk ez hatalmas segítség, mi pedig szívesen fejezzük ki köszönetünket a kemény munkáért és hálánkat azoknak, akik ezekben a hónapokban megfeszítetten dolgoztak a betegek gyógyításáért, és azért, hogy biztonságban lehessünk – emelte ki Richter Flórián.

Fotó: Kurucz Árpád

A szakember beszámolt arról is, hogy egyelőre komoly érdeklődés mutatkozik a Pest megyei Szadán, téli szálláshelyükön megnyitott Szafaripark iránt is, amelyet a két cirkusz közösen üzemeltet. A látogatók autóban ülve járhatják be a park öthektáros területét, így nem fenyegeti őket a fertőzésveszély, és közben megtekinthetik az állatokat, a zsiráfokat, az indiai és az afrikai elefántot, a zebrákat, a tevéket, a lámákat és a pónikat. A vendégek mindezt belépőjegy megváltása ellenében tehetik meg, ezzel is segítik a két cirkusz fennmaradását.

Fotó: Kurucz Árpád

Richter Flórián arról is beszélt: a segítségnek köszönhetően biztosított a jövőjük, megmaradnak, és nem kellett jótékonysági adományokat kérniük. – Persze a legjobb az lesz, ha júliusban újra felléphetünk a Balaton körül, mert azért az előadások az igaziak, és azok révén tudunk könnyebben talpra állni – hangsúlyozta a cirkuszvezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.