Megszűnhet a váci színház

Veszélyben a Váci Dunakanyar Színház jövője – nyilatkozta híradónknak az intézmény vezetője. Kiss Domonkos Márk ezt arra alapozza, hogy a város újonnan megválasztott ellenzéki polgármestere közösségi oldalán azt írta: nem lesz pénze a színház támogatására. A szintén ellenzéki alpolgármester a kialakult helyzetért az igazgatót hibáztatja.

Forrás: Hír TV2019. 12. 09. 16:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzati választás után bizonytalanná vált a váci színház sorsa. A város új, ellenzéki polgármestere közösségi oldalán azt írta: előreláthatólag a város nem finanszírozza tovább az intézményt.

Kerestük Vác polgármesterét, Matkovich Ilonát, hogy megtudjuk, számít-e a teltházas előadásokat bonyolító színházra, de a titkárságon csak azt az ígéretet kaptuk, hogy közleményben reagálnak.

Később az alpolgármester a hivatalos válaszában azt írta: a város költségvetése csak év elején kerül elfogadásra és egyben a kialakult helyzetért a színházat tette felelőssé. Az intézmény igazgatója a bizonytalanság miatt elhalasztotta az egyik tervezett bemutató olvasópróbáját. Az intézmény vezetője hozzátette: ha az új városvezetés nem biztosítja a megfelelő forrásokat, akkor veszélybe kerül a kiemelt státuszuk és az állami támogatásuk is. Így pedig lakat kerülhet a Színházra. A teátrum 2018-ban 30 ezer látogatót vonzott úgy, hogy a település teljes lakossága 33 ezer fő.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.