Megújulnak az orvosi rendelők Dunaújvárosban

2019. 09. 02. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél milliárd forintnyi fejlesztés indult el Dunaújvárosban a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) keretein belül – tájékoztatta az MTI-t az önkormányzat. Összesen négy beruházás kezdődik meg a Fejér megyei település különböző részein.

Táborállás városrészen a csapadékvíz elvezetését fejlesztik 482 millió forintból, mivel a terület jelentős részén nincs megoldva a felszíni vizek összegyűjtése és elvezetése, ami azért problémás, mert jellemzően löszös a talaj, és előfordulhatnak talajcsúszások, süllyedések a nagyobb esők után. A munkálatok várhatóan 2021-ben fejeződnek be: fejlesztik az övárokrendszert, víztelenítő árkokat építenek, valamint a vízelvezető rendszer részét képező műtárgyakat, átemelőket újítanak fel és építenek ki.

196,7 millió forintból újulhat meg három, összesen 15 orvosi rendelőnek helyet adó ingatlan és a hozzájuk tartozó különböző funkciójú terek, amelyek a város különböző részein találhatók. Az Alkotás, Derkovits Gyula és Váci Mihály utcai orvosi rendelőkben 2020 elejéig épületgépészeti, épületvillamossági munkálatokat végeznek, megtörténik az akadálymentesítés, továbbá energiahatékonysági korszerűsítéseket is végrehajtanak.

Dunaújváros 619 millió forintból fejlesztheti kerékpárút-hálózatát. A projekt keretében a településen már meglévő kerékpárútszakaszokat összekapcsolják, környezetüket rendezik, biztonságosabbá teszik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.